Voorlopig onduidelijkheid bij Inalfa Roof Systems

Inalfa Roof Systems uit Venray kondigde maandag 28 januari aan dat er een reorganisatie gaat plaatsvinden. Inalfa, producent van schuifdaken, laat weten nog niet te kunnen vertellen wat de concrete impact van de benodigde bezuinigingen gaat zijn. Er werken wereldwijd 7000 medewerkers bij het bedrijf, waarvan 760 in Venray.

CEO Jörg Buchheim liet onlangs in het financieel dagblad optekenen dat hij, onder meer vanwege de handelsruzie tussen VS en China, een jaar met economische tegenwind verwacht. Inalfa zegt dat de jarenlange versnelde omzetgroei heeft gezorgd voor operationele complexiteit. "CEO Jörg Buchheim zag bij zijn aantreden in 2016 dat het roer om moest en introduceerde een nieuwe strategie om de operationele uitdagingen aan te gaan", aldus een woordvoerder van Inalfa. "We hanteren daarbij een brede aanpak van maatregelen, waaronder kostenbesparingsprogramma's, nieuwe processen, trainingen voor medewerkers en vernieuwde medewerkers-prestatiebeoordelingen."

De genomen maatregelen blijken nu niet voldoende te zijn. "Personele wijzigingen zijn daarbij onomkeerbaar", aldus Inalfa. Het bedrijf laat weten eerst in gesprek te gaan met de sociale partners. "We zijn op dit moment in de laatste fase om de benodigde maatregelen te beoordelen. Deze gaan we vervolgens bespreken met de ondernemingsraad. In de komende weken kunnen we meer vertellen over de concrete impact van de maatregelen", aldus de producent van schuifdaken.