Input inwoners voor nieuwe burgemeester

Gemeente Venray wil haar inwoners betrekken bij de zoektocht naar een nieuwe burgemeester. Onder andere via de website van gemeente Venray kunnen mensen hun mening geven. Burgemeester Hans Gilissen stopt op 1 januari 2020 na een periode van tien jaar als burgemeester van gemeente Venray.

De Commissaris van de Koning speelt een rol bij het zoeken naar een nieuwe burgemeester van Venray. De gemeenteraad heeft als taak een profielschets op te stellen. "Dat is een soort functieprofiel voor de nieuwe burgemeester. In de profielschets wordt omschreven aan welke eisen de burgemeester moet voldoen en welke uitdagingen er liggen in Venray", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Voor het opstellen van de de profielschets wil de gemeenteraad weten wat de inwoners belangrijk vinden. 'Waar moet de nieuwe burgemeester zich op richten en welke eigenschappen passen bij de nieuwe burgemeester?' zijn vragen waar de raad onder andere input over wil hebben.

Gemeente Venray opent op zondag 14 april haar deuren in het kader van de bedrijvenronde. Inwoners kunnen tijdens deze open dag ook een drietal vragen beantwoorden over de nieuwe burgemeester. Vanaf maandag 15 april tot en met woensdag 24 april kan dit ook via www.venray.nl

Planning

De gemeenteraad verwerkt de mening van de inwoners in de profielschets die op donderdag 16 mei tijdens de openbare extra raadsvergadering met de Commissaris van de Koning wordt besproken. De Commissaris neemt de profielschets mee en plaatst op basis daarvan een advertentie. Een eerste gespreksronde met kandidaten vindt plaats bij de provincie, daarna is de gemeenteraad weer aan zet. Als alles volgens planning verloopt komt de gemeenteraad in het najaar met de aanbeveling voor een nieuwe burgemeester voor Venray.