Opening Mobile Home Parc Venray

Wethouder Loonen en Gedeputeerde Teunissen openden vrijdagmiddag 5 april het Mobile Home Parc Venray (MHP Venray), dat woonruimte biedt aan maximaal 240 arbeidsmigranten. De mobiele woningen bevinden zich op de Hulst in Oostrum.

Het terrein van ruim 2 hectare, in de zuidwesthoek van Oostrum, is eigendom van gemeente Venray. Het bungalowpark is een initiatief van KAFRA Housing dat voortkomt uit OTTO Work Force. MHP Venray bestaat uit zestig volledig uitgeruste, ruime en energiezuinige Mobile Homes die gericht zijn op het korte verblijf van arbeidsmigranten. De woningen, die voorzien zijn van zonnepanelen, beschikken over een open keuken, gezamenlijke woonkamer en een eigen tuin. De campus heeft groenvoorzieningen, ontspanningsfaciliteiten en 150 parkeerplaatsen.
Volgens Frank van Gool, CEO van OTTO Work Force bedraagt de wekelijk huurprijs tachtig tot negentig euro. "Dit wordt bij de medewerkers conform de ET- regeling (dubbele woonlasten) op het brutoloon ingehouden, zodat de arbeidsmigranten circa zestig euro per persoon per week betalen."

Voordat KAFRA Housing het plan voortzette, vond er een informatieavond voor buurtbewoners plaats. Daarna is er een klankbordgroep samengesteld die elke twee maanden vergaderde over de komst van het bungalowpark voor arbeidsmigranten.

Van Gool meldt dat de partij in gesprek is met diverse gemeentes om Mobile Homes te realiseren voor arbeidsmigranten. Voor Mobile Homes in Venray zijn er verder nog geen concrete plannen.