15 vragen aan Lieke van Gorp

Naam: Lieke van Gorp Leeftijd: 18 Woonplaats: Venray School: ROC Nijmegen locatie Boxmeer

Wat voor reis zou je ooit nog willen maken?

Ik zou heel graag een keer naar de Verenigde Staten willen gaan. Je kan er zo ontzettend veel zien! De Grand Canyon, Las Vegas, of de staat Orlando lijkt mij ook erg leuk! Die reis gaat er vast wel komen, maar ik denk pas over een paar jaar. Eerst even een beetje verder sparen.

Wat deed je als kind het liefst?

Tekenen en knutselen. In mijn vroegere jaren was ik al best creatief en tekende ik bijna elke dag huisjes of poppetjes. Een paar jaar later begon ik dieren, vooral paarden, te tekenen. Doordat ik het zo veel deed, werd ik er met de jaren steeds beter in. Nu ben ik er vrij weinig mee bezig, maar soms vind ik het nog steeds leuk om te doen.

Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem gebruiken?

Ik zou graag na een keer mijn studieboeken te lezen, alles meteen kunnen onthouden. Ik struggle nog altijd met alle teksten; voordat ik het soms überhaupt begrijp, moet ik alles vaker doorlezen. Ik kom er wel doorheen, maar voor sommige vakken op school heb ik soms wel wat meer tijd nodig dan een weekje leren voor een toets.

Wat staat er nog op je bucketlist?

Ik zou erg graag een keer met een paard heel hard over grote grasvelden of het strand willen galopperen. Een paar jaar geleden heb ik dat ook al op Texel gedaan. Toen zat ik op een Fjordenpaard, maar die gaan over het algemeen niet zo hard. Daarom zou ik dat ontzettend graag een keer over willen doen, maar dan op een paard dat heel snel kan rennen!
Wat is de coolste trend die je ooit gevolgd hebt en die nu totaal belachelijk is?
Loombands. Van die kleine gekleurde elastiekjes die je op een bordje in elkaar kan haken. Ik maakte veel armbandjes, net als de meeste klasgenoten. Nu ik eraan terugdenk vind ik het eigenlijk best kinderachtig.

Wat voor opleiding doe je op het moment?

Ik doe nu de opleiding mbo verpleegkunde. Toen ik nog op het vmbo zat, wist ik niet wat voor opleiding ik wilde doen. De zorg trok mij toen niet. Totdat ik zelf een keertje op de spoedeisende hulp terecht kwam, toen ben ik er toch meer over na gaan denken. Want eigenlijk vond ik het een best interessante ervaring. Ik heb me op een heel laat moment nog aan kunnen melden bij een mbo-opleiding. Nu volg ik op het ROC Nijmegen locatie Boxmeer de opleiding.
Wat is je leukste en stomste vak op school?
Mijn leukste vak op school is alles wat we in het praktijklokaal hebben, maar EHBO vind ik dan het leukste. Tijdens de lessen leer je reanimeren, verbandjes aanleggen en verschillende controles uitvoeren als je in een EHBO-situatie terecht komt.

Wat is je favoriete hobby?

Paardrijden. Ik doe het al sinds 2010. Toen was ik 9 jaar en ik doe het nu nog steeds elke week. Ik ben begonnen op een manege waar ik ook heb leren paardrijden. Ik heb daarnaast ook een aantal kleine paardjes waar ik al een hele lange tijd voor zorg. Ze zijn zo klein dat ik er niet op kan rijden. De vriendelijkheid die de paardjes hebben, vind ik gewoon erg leuk. Het is ook gewoon therapie voor mij.

Heb je een bijbaantje?

Ja! Ik heb hiervoor een supermarktbaantje gehad totdat ik stage ging lopen vanuit mijn opleiding. Dit was bij een verzorgingstehuis van Pantein in Boxmeer. Mijn stage verliep erg lekker en mijn collega’s waren ook tevreden. Hierdoor kreeg ik een oproepcontract en nu werk ik naast mijn opleiding af en toe in het verzorgingstehuis. Het is een erg leuk baantje, want ik leer er ontzettend veel van.

Wat is je droombaan?

Na mijn opleiding tot verpleegkundige wil ik graag nog verder studeren op hbo-niveau deeltijd. Dan ga ik een dag in de week naar school en de rest werk ik. Dan zou ik graag willen werken in een universitair ziekenhuis op een cardiologie afdeling. Ik vind het hart een erg interessant orgaan. Nadat ik de hbo-v heb afgerond wil ik graag nog een keertje de spoedeisende hulp opleiding gaan doen.
Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Vaak ga ik dan lekker met mijn ouders en mijn broertje een film of serie kijken. Maar als ik het druk heb met school, moet ik mijn schoolwerk maken. Ook spreek ik vaak met vrienden af. Soms ga ik uit, maar daar ben ik geen groot fan van.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?

Eerlijkheid. Ook al is het soms erg moeilijk, toch is het belangrijk. Als je een probleem hebt, dan is het soms fijn het te bespreken met je (beste) vriend/vriendin. Als vrienden eerlijk tegen mij zijn, zal ik ook nooit boos worden, maar juist op zoek gaan naar een oplossing.
Zou je liever twee keer zo slim of twee keer zo mooi zijn?
Slim. Uiterlijk maakt me niet veel uit en dat accepteer je gewoon. Slim zijn daar heb je nog iets aan.

In welke situatie was jij het meest zenuwachtig?

Tijdens mijn eindexamens van het vmbo. Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest. Ik ben iemand die niet zo snel leert en de tijd ervoor neemt. Voordat het eindexamen begon, kwamen de eerste zenuwen al op. Toen het zo ver was, werd het steeds erger. Het vmbo afsluiten is een belangrijk moment. Na mijn examens waren de zenuwen nog erger. Heb ik het gehaald? Ik heb momenten gehad waarin ik dacht dat ik het niet zou halen. Maar gelukkig is alles goed gekomen en zit ik nu op het mbo.

Waar zouden anderen zich het meest over verbazen als ze dat over jou te weten zouden komen?

Dat ik ADHD heb. Dat is vastgesteld toen ik in groep 5 lagere school zat. Ik dwaalde vaak af en ik was een soms iets te vrolijk meisje. Ik heb er goed mee leren omgaan. Nu gebruik ik er ook geen medicatie meer voor.