Top jaar voor gemeenschapshuis Vredepeel

De drukbezochte jaarvergadering van de kerk, het gemeenschapshuis en de dorpsraad in Vredepeel werd op donderdag 2 mei voor het eerst gehouden in het nieuwe gemeenschapshuis De Loef dat begint dit jaar werd geopend. Uit de vergadering bleek dat het gemeenschapshuis een top jaar achter de rug had.

Het oude gemeenschapshuis De Kleine Loef draaide in zijn laatste jaar een top omzet van 173.000 euro. Dat is ruim drie keer zo veel als in 2017. Bestuurslid Harry de Mulder vertelde dat het jubileumfeest van melkveebedrijf Van Bakel en het Maïsfeest bijdroegen aan het goede resultaat. “Het gemeenschapshuis heeft vorig jaar 5.000 bezoekers getrokken. We hebben heel netjes gedraaid.” De kosten van de nieuwbouw zijn binnen het budget gebleven, onder meer door de inzet van 2.500 uren door vrijwilligers.

Het oude gemeenschapshuis wordt dezer dagen gesloopt. Dan kan worden begonnen met de aanleg van een terras en de inrichting van het dorpsplein. Binnen het nieuwe gebouw moeten ook nog enkele klussen worden gedaan, zoals het maken van een trap naar de zolder, het timmeren van kasten en een podium.

Het bestuur van het gemeenschapshuis slaagde erin alle routes van de Venrayse Fietsvierdaagse, die dit jaar van 23 tot en met 26 juli wordt gehouden, naar Vredepeel te halen. “De stempelpost komt in het gemeenschapshuis. Hoeveel bezoekers we verwachten? Bij goed weer misschien wel duizend, maar bij slecht weer zullen het een paar honderd zijn”, verwacht De Mulder.