Zorgboerderij in Oirlo

Op de Oirloseheide in Oirlo mag een zorgboerderij komen. Tijdens de commissie Wonen vergadering van dinsdag 7 mei reageerden de partijen positief op het voorstel om hiervoor het bestemmingsplan te wijzigen.

Op dit moment is er een woning gelegen waar enkele dieren gehouden worden. De eigenaar is van plan om in het bestaande bouwvlak zorg aan te bieden, waarvoor een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk is. De locatie word daarom omgezet van 'Wonen' naar 'Maatschappelijk' met aanduiding zorgboerderij.

De bedoeling is dat op de locatie mensen met een indicatie vanuit de WMO worden opgevangen. Dit gebeurt in dagopvang met een totaal aantal van ongeveer 25 mensen. Ook is een mogelijkheid tot kortdurend verblijf voor vier personen. De partijen in de commissie reageerden positief op het voorstel. "Met de toenemende zorgvraag in het achterhoofd is dit een uitstekend initiatief", aldus Elly van Dijck (PvdA). Het CDA sprak over een verrijking van het zorgaanbod in Venray. Het voorstel komt als hamerstuk in de raadsagenda van dinsdag 28 mei wat betekent dat het niet meer inhoudelijk behandeld wordt.