‘Spoorwegovergang Castenray gaat dicht’

De spoorwegovergang aan Roland in Castenray gaat waarschijnlijk toch dicht. De dorpsraden van Oirlo en Castenray hebben zich steeds verzet tegen het voornemen van ProRail om de oversteken bij Boddenbroek in Oirlo en Roland in Castenray te sluiten. De overgang in Oirlo blijft open en wordt verbeterd, maar de kans voor Castenray lijkt verkeken.

Anita Emonts meldde woensdag 1 mei in de gezamenlijke dorpsraadvergadering van Oirlo en Castenray dat het niet gelukt is tot overeenstemming te komen met een grondeigenaar. ProRail wil kleinere en onveilige spoorwegovergangen sluiten. Door grondruil of grondaankoop was het mogelijk de oversteek aan Roland iets te verplaatsen, waardoor een betere en veiligere spoorwegovergang gecreëerd kon worden tussen Castenray en Tienray. “De grondeigenaar wil geen medewerking verlenen”, zei Anita Emonts. Een bemiddelingspoging van de gemeente en de dorpsraad had geen succes. “Het heeft vooral met emoties te maken. We hebben als dorpsraad ons best gedaan, maar we hebben hier verder niets over te zeggen.”

De spoorwegovergang aan Roland wordt veel gebruikt door vracht- en landbouwverkeer. De dorpsraad van Oirlo vreest dat dit zwaardere verkeer voortaan de route over Gunhoekweg en Boddenbroek door Oirlo gaat nemen.