15-vragen aan Yosef Baker

Naam: Yosef Baker Leeftijd: 15 School: Raayland College Woonplaats: Venray

1. Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem gebruiken?

Ik zou het liefst de superkracht snelheid willen hebben, omdat ik dan binnen secondes overal naar toe kan gaan en terug kan komen zonder dat iemand het door heeft. Ik zou denk ik dieven opsporen met die superkracht. Want dan is het ook veel makkelijker voor de politie om ze op te sporen. En je bekendheid groeit ook wel een beetje, maar daar zou ik het niet voor doen.

2. Wat is de beste film die je ooit hebt gezien?

De beste film die ik ooit heb gezien is 'Pokemon Detective Pikachu', omdat ik zelf een grote fan ben van Pokemon. Het is een real-life film waarvan de Pokemon zo echt mogelijk gemaakt zijn. Zelf had ik vroeger altijd van die Pokemonkaarten waarmee je kon ruilen of tegen elkaar kon spelen.

3. Welke voetbal club support je? En waarom?

Ik ben voor AFC Ajax, omdat ik het sinds ik klein was een goede club vond en nu nog steeds vind. Als je ziet wat ze dit jaar hebben bereikt, dan weet je gewoon dat het de beste club van Nederland is. Ze hebben de 34e landstitel gewonnen, de KNVB beker gewonnen en ze zijn hoog geëindigd in de Champions-league. Er speelde vroeger natuurlijk ook veel goede voetballers bij Ajax en nu nog steeds.

4. Wat is je lievelingsserie op Netflix?

Ik kan niet kiezen tussen La Casa De Papel en Rick & Morty. La Casa De Papel omdat het een hele goede serie is waar je snel verslaafd aan raakt. Ik kan niet wachten totdat in juli seizoen drie komt. Rick & Morty omdat het gewoon de grappigste serie is die bestaat. Ik kan ook niet wachten totdat in november het vierde seizoen komt.

5. Waar ben je verslaafd aan?

Ik ben verslaafd aan eten en mijn telefoon. Eten is gewoon lekker. De Ramadan is net voorbij dus ik kan lekker veel gaan eten zonder te hoeven vasten. En mijn telefoon omdat ik veel op mijn telefoon kan doen zoals social media, gamen enzovoort.

6. Als je een toespraak mocht houden voor veel mensen, wat zou je dan zeggen?

Ik zou als allereerst zeggen volg me op Instagram, en voeg me toe op snapchat. Daarna zou ik het volgende tegen de mensen zeggen: 'Een wijze man genaamd Saït Cinar zei ooit tegen mij, wordt wakker' en dat is wat ik tegen de mensen zou zeggen. Ik denk dat als je in Nederland leeft dat je begrijpt wat hij bedoelt.

7. Wat is de beste plek voor een date volgens jou?

De lokale dönerzaak in je buurt vind ik de beste plek voor een date, omdat het goedkoop en lekker is. Wie wilt er nou geen date in een dönerzaak? Ik in ieder geval wel. Breng mij maar naar een dönerzaak in plaats van een heel chique restaurant.

8. Wat is je droombaan?

Ik heb niet echt een droombaan. Ik heb veel ambities maar ik weet nog niet welke baan ik later wil. Ik ben nog jong dus ik heb nog veel te kiezen. Maar later wil ik wel een baan waar ik met plezier heen ga. Als ik goed betaald krijg, maar een stomme baan heb, dan hoef ik die baan niet.

9. Heb je een motto? Zo ja, wat is je motto?

Mijn motto is: 'alles gebeurd met een reden'. Geluk bestaat niet, als er iets gebeurd is dat het gevolg van wat jij op dat moment hebt gedaan. Dus ik denk altijd aan deze zin.

10. Welke emoticon gebruik je het meest?

De lach emoticon op Whatsapp, omdat ik altijd lach zelfs in situaties waarbij dat niet hoort. Vaak gebruik ik de emoticon zodat mensen weten dat ik om ze lach, maar ook omdat het de meest gebruikte emoticon is. Als je de lach emoticon nog nooit hebt gebruikt op WhatsApp dan weet ik het ook niet meer.

11. Wat is je raarste droom ooit?

Ik droomde dat ik in een Mercedes AMG zat en live op Instagram was. Een vrouw vroeg me steeds of ze mijn tank mocht zien, waarbij ik niet wist wat ik daarop moest antwoorden. Ik zei maar gewoon dat ik geen tank had maar een auto. Toch bleef die vrouw het herhalen. Daarna werd ik wakker, en was de droom voorbij.

12. Wat voor reis zou je ooit willen maken?

Ik zou ooit een reis naar Zuid-Afrika willen maken, omdat het daar altijd mooi weer is. En het is een prachtig natuurgebied met veel landschappen. Ik zou daar een safari willen doen. Dat lijkt me echt leuk, zodat ik de dieren van dichtbij kan bekijken.

13. Wat is de mooiste plek op aarde volgens jou?

De mooiste plek op aarde vind ik toch wel Mekka de hoofdstad van Saoedi Arabië. Omdat de Ka'aba en de moskee al-Masjid al-Haram er liggen. Dat is voor de moslims en dus ik voor mij de belangrijkste plek op aarde. Ik wil er graag een keertje heen wanneer ik ouder ben. Hopelijk krijg ik dat voor elkaar.

14. Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?

Dat was een foto van mij en mijn vrienden. We waren aan het voetballen en de zon ging onder, waardoor het licht goud leek. We hebben meerdere foto's gemaakt, maar de laatst gemaakte foto was een foto met gekke gezichten.

15. Wat is je favoriete hobby?

Mijn favoriete hobby's zijn voetbal, basketbal en fitnessen. Voetbal omdat het de leukste sport van Europa is en ik het heel erg leuk vind. Basketbal omdat ik er zelf op zit en er geen genoeg van kan krijgen. En fitnessen omdat ik een gezond en goed lichaam wil krijgen.