Carla Brugman stapt uit college van B&W Venray

Wethouder Carla Brugman van Venray Lokaal heeft vrijdag 7 juni gehoor gegeven aan het verzoek om toe te treden tot het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van Limburg. Ze zal daardoor geen deel meer uitmaken van het college van B&W van Venray.

Op basis van politieke meerderheden in Limburg is het niet gelukt een coalitie te smeden en heeft formateur Ger Koopmans de weg ingeslagen om een extra parlementair college (zakenkabinet) te formeren. Carla heeft dan ook ingestemd op persoonlijke titel.

In een reactie laat Venray Lokaal weten het spijtig te vinden dat een uitstekend bestuurder als gevolg daarvan geen deel meer uitmaakt van de coalitie, c.q. het college van B&W van Venray. "Van de andere kant heeft Limburg ook bestuurlijke kwaliteit nodig. Dat Carla daar een bijdrage aan zal leveren, twijfelen wij geen moment en wensen haar veel succes"

Het is nu aan VENRAY Lokaal om een nieuwe wethouder te leveren in samenspraak met de coalitiepartners. Het bestuur en de partijleiding zijn inmiddels volop aan de slag gegaan met het selecteren van goede kandidaten. Conform de statuten spreken de leden zich ten leste uit over de uiteindelijke kandidaat.