Uitstel werk Castenrayseweg door BinckBank Tour

De werkzaamheden aan de Castenrayseweg zijn uitgesteld tot begin volgend jaar. Gemeente Venray wilde de verbindingsweg tussen Castenray en Oirlo binnenkort renoveren, maar vanwege de BinckBank Tour is het onderhoudsplan doorgeschoven tot na carnaval 2020. Dat meldde vicevoorzitter Anita Emonts in de dorpsraadvergadering van woensdag 3 juli.

De etappe van de BinckBank Tour wordt op vrijdag 16 augustus in de gemeente Venray verreden. De route loopt dit jaar via de dorpen Leunen, Castenray en Oirlo, onder meer over de Castenrayseweg die dringend aan een opknapbeurt toe is. Het wegdek en de riolering moeten worden vervangen. De werkzaamheden zullen ongeveer drie maanden duren. De gemeente kan de wegrenovatie voor de komende winterperiode niet meer inplannen. “De Castenrayseweg is een calamiteitenroute en moet bereikbaar blijven”, zei Anita Emonts van dorpsraad Oirlo. “De werkzaamheden aan Gunhoekweg, Dwarsweg en Oirlose Heide gaan wel gewoon door.” Deze week is de Hoofdstraat in Oirlo vier dagen afgesloten vanwege aanpassingen aan het riool en de te hoge verkeersdrempel bij basisschool Eigenwijs.

Voor de werkzaamheden aan de Castenrayseweg liggen er al langere tijd grote zandhopen langs de straat. Enkele omwonenden zijn er niet blij mee. Vooral nu het zand nog zeker tot komend voorjaar blijft liggen. “Ik ga de gemeente vragen het zand op te ruimen en het tot het begin van de werkzaamheden in een depot op te slaan”, zei dorpsraadvoorzitter Jan Nelissen.