Lotte Demarteau (20) uit Venray verkozen

Lotte Demarteau uit Venray is verkozen als bestuurslid in het Landelijk Bestuur van de Jonge Socialisten (JS) bij de PvdA. Zij gaat deel uitmaken van een nieuw bestuur dat zich gaat inzetten voor de sociaaldemocratische waarden. Een van de kerntaken is het betrekken van meer jongeren bij de politiek.

“Ik heb er ontzettend veel zin in om me komend jaar als bestuurslid voor de JS in te zetten", aldus Demarteau. “Je ziet momenteel in Nederland dat de tegenstellingen groeien. Of dat nou gaat over de verschillen tussen arm en rijk, jong en oud of praktisch en theoretisch opgeleid. Het is ons doel als Jonge Socialisten om die tegenstellingen te verkleinen en de wereld voor iedereen een beetje mooier te maken.”

Het afgelopen jaar heeft Demarteau zich ook in Limburg ingezet voor de JS op lokaal niveau. Zo vroeg ze onder andere aandacht voor de slechte staat van de Maaslijn door deze samen met jongeren en partijleider Lodewijk Asscher fietsend af te leggen.

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politiek onafhankelijke jongerenorganisatie gelieerd aan de PvdA. De JS telt bijna 2.000 leden.