Achttien uitgereikte gebiedsverboden tijdens kermis

De politie reikte tijdens de kermis in Venray in totaal achttien gebiedsverboden uit. Dit gaat om alle strafbare feiten zoals verstoringen van openbare orde en kleine mishandelingen.

Op Facebook waarschuwden de politie voor zakenrollers op de kermis. Met name voor terrassen van horecagelegenheden in de Hoenderstraat en de Grote Markt werden zakkenrollers gezien. De politie kreeg, behalve tijdens de nacht van maandag op dinsdag, elke nacht meldingen van zakkenrollerij. "Op dit moment is het niet inzichtelijk hoeveel het er precies zijn, omdat mensen ook online aangifte doen en die formulieren komen vaak later bij ons binnen. We kregen in ieder geval ruim 10 tot 15 aangiften in de afgelopen dagen binnen", aldus een woordvoerder van de politie.

Bij meldingen van verdachte situaties zijn er mensen gecontroleerd die vervolgens een gebiedsontzegging hebben gekregen. In totaal gaat het om achttien uitgereikte gebiedsverboden tijdens de kermis. "Dit was overigens niet alleen voor zakkenrollerij. Het gaat om alle strafbare feiten, zoals verstoringen openbare orde en kleine mishandelingen." De politie heeft niemand aangehouden voor zakkenrollerij.