15 vragen aan Myrthe Volleberg

Naam: Myrthe Volleberg Leeftijd: 16 jaar Woonplaats: Venray School: Fontys Hogeschool

Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem gebruiken?
Eerlijk gezegd geen idee, maar vroeger maakte ik altijd van die quizjes op internet en dan werd deze vraag ook gesteld. Meestal koos ik dan voor het kunnen praten met dieren, want zeg nou zelf, dat is best wel vet. Nu zou ik misschien voor telepathie kiezen, want dat zou het leven een stuk makkelijker maken. Met je gedachten objecten kunnen laten zweven. Dat ik deze superkracht kies komt waarschijnlijk ook door de serie Stranger Things.
Als je elk willekeurig fictieve persoon zou kunnen zijn, wie zou je dan kiezen?
Wat het eerst in mij op kwam was een karakter uit de Harry Potter reeks, want toveren zou ik echt heel erg leuk vinden. Het liefste zou ik dan Loena Leeflang willen zijn, want ook al is ze een beetje apart, ze is wel heel erg cool. Ook omdat ze anders is en in haar eigen wereldje leeft, zou ik haar graag willen zijn. Verder dacht ik ook nog aan iemand uit de Marvel films, maar wie, zou ik dan echt niet weten.
Welk verhaal vertelt je familie altijd over jou?
Ik had dit aan mijn familie gevraagd en mijn zusje zei meteen dat ik eigenlijk niet zo bijzonder ben. Mijn moeder zei wel dat ze nooit echt een verhaal vertelt, maar dat ze wel altijd zegt dat ik lief, aardig en enthousiast ben.
Waar ben je verslaafd aan?
Ik moet eerlijk zeggen, ik denk dat ik niet echt verslaafd ben aan iets. Ik kijk graag Netflix en ik eet ook graag, maar het is niet dat ik niet zonder kan. Ja, eten heb je nodig om te kunnen leven, maar het is niet zo extreem. Als ik echt iets moet kiezen, denk ik toch dat het dan Netflix is of op mijn telefoon kijken.
Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?
Ik zou nog een keer naar Disneyland willen gaan. Ik ben daar deze zomer samen met mijn vriendinnen geweest en het park was erg leuk. Ook was het echt de eerste keer dat ik met mijn vriendinnen in het buitenland op vakantie ging, dus waarschijnlijk maakt dat het nog leuker en meer bijzonder.
Wat is je favoriete vak op school?
Nu zou ik het nog niet weten, want ik ga na de zomer beginnen aan mijn eerste jaar van mijn opleiding, maar mijn favoriete vak op school was denk ik toch biologie. Ik vond dat altijd wel interessant en de lerares was ook nog leuk, dus dat maakte het vak zelf ook nog leuker. Mijn studie is ook wel richting de zorg, dus biologie kan daarbij wel van pas komen.
Wat is je droombaan?
Ik ga nu studeren voor fysiotherapeut, maar ik weet niet of het echt mijn droombaan zal zijn. Zo lijkt mij oefentherapie ook leuk, maar de studie vond ik wat minder. Verder lijken andere beroepen, zoals stewardess, mij ook heel erg leuk. Je kunt de hele wereld zien en dan krijg je ervoor betaald. Fotograaf zijn lijkt mij ook nog wel leuk, want het is ook een kleine hobby van mij en ze zeggen altijd dat je van je hobby je baan moet maken, dus waarschijnlijk is mijn droombaan dan fotograaf.
Wat is je slechtste en beste eigenschap?
Mijn slechte eigenschap is misschien mijn humor. Zo moet ik eigenlijk best vaak lachen om mijn eigen grappen en soms begrijp ik grappen van anderen eigenlijk helemaal niet terwijl ze niet zo lastig zijn, en daar moet ik dan wel om lachen. Mijn beste eigenschap is waarschijnlijk is dat ik om mensen geef en vooral mijn vrienden. Ik sta vaak klaar om ze te helpen en ook met mijn studie moet ik ook goed om kunnen gaan met mensen, dus dat is dan wel handig.
Introvert of extravert?
Ik zou zeggen voor een groot deel introvert, maar soms met een paar trekjes van een extravert. Zeker als ik mensen nog niet echt ken ben ik heel verlegen, maar met mijn vrienden ben ik heel anders. Ik denk dat meerdere mensen dat hebben. Ik merk wel dat ik steeds meer dingen ga doen die ik normaal niet doe. Ik ontmoet steeds meer mensen en het is wel leuk. Ik ben steeds meer uit mijn comfortzone aan het kruipen, maar ik denk dat ik nooit echt een extravert zal zijn.
Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou nog heel graag naar Japan willen gaan. Het lijkt mij een heel mooi land met ook een hele andere cultuur. Het lijkt me vooral leuk om tijdens de lente of herfst te gaan, want dan zijn er ook echt mooie kleuren overal. Het lijkt mij ook nog leuk om naar Nieuw Zeeland of Australië te gaan, maar ook naar IJsland of Afrika. Ik zou nog echt graag veel willen zien van de wereld.
Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?
Op de kermis met een paar vrienden. We zaten op een trappetje en ik wilde het moment eigenlijk even vast leggen, want het was erg gezellig.
Wat is je favoeriete hobby?
Foto’s maken en dan het liefste van de natuur of vrienden. Ik vind het echt leuk om zo’n moment vast te leggen en nog altijd terug te kunnen kijken naar dat moment.
Wat staat boven op je bucketlist?
Ik denk toch wel die reizen maken die ik net heb genoemd. Ik heb niet echt een bucketlist, maar dat is echt iets wat ik nog graag willen doen.
Wat is het eerste waar mensen aan denken als ze jouw naam horen?
Mijn vrienden denken waarschijnlijk dat gekke meisje, maar toch altijd wel gezellig om mee om te gaan. Dat hoop ik dan tenminste. Andere mensen zouden waarschijnlijk denken aan het rustige, brave meisje.
Waar heb je echt spijt van?
Wel een aantal dingen. Een daarvan is misschien niet genoeg tegen mijn vrienden en familie hebben gezegd wat ze voor mij betekenen. Dit klinkt allemaal heel diepgaand, maar ik vind dat wel zo. Zeker nu ik waarschijnlijk een aantal vrienden niet meer ga zien, omdat we allemaal gaan studeren. Verder had ik vroeger wat minder verlegen willen zijn, zodat ik meer vakantievriendjes had kunnen maken en minder bang was voor veranderingen.
jongeren