Bruno Lord in The Voice Senior

Venraynaar Bruno Lord (67) was vrijdagavond 30 augustus te zien bij The Blind Auditions van het RTL-programma The Voice Senior, een talentenjacht voor 60-plussers. De vier juryleden draaiden binnen een mum van tijd hun stoel om. Bruno zong het nummer I Put A Spell On You van Creedence Clearwater Revival. “Het was een heus avontuur”, vertelt Bruno.

De opnames van The Voice Senior zijn inmiddels geweest. Bruno weet de afloop van het programma, maar kan daar vanzelfsprekend niets over zeggen. “Nee, kijk maar gewoon lekker”, zegt hij. Tijdens de The Blind Auditions draaiden juryleden Marco Borsato, Angela Groothuizen en Frans Bauer meteen hun stoel om. Even later volgde Ilse de Lange. Na The Blind Auditions volgt een knock-out ronde. Daarna volgt de finale en als laatste vinden op vrijdag 20 september de live-optredens plaats waarbij het publiek kan stemmen. Van de acht personen die in de finale staan, gaan er vier door naar het live-optreden.

Ondanks dat er maar één persoon kan winnen, stelt Bruno dat er geen verliezers zijn. Van de duizend mensen die zich opgaven, gingen slechts dertig personen door naar The Blind Auditions. “Dat zijn allemaal winnaars.” Bruno koos voor Angela Groothuizen als coach. “Ze is echt te gek. Ik zing al mijn hele leven, maar zij heeft me echt nog dingen geleerd. Dat is wel bijzonder. Daarnaast heeft ze me enorm geholpen en stond ze altijd voor me klaar. De andere coaches, Frans Bauer, Ilse de Lange en Marco Borsato, zijn supersympathiek, maar passen minder goed bij mijn muziekgenre.” Mensen begin plots te blozen als ze Bruno in Venray tegenkomen. “Haha, dat is wel grappig. Ik maak mijn postronde en mensen die ik al vaak ben tegengekomen reageren plots anders nu ik op televisie ben geweest. Maar wel positief hoor, alleen om nu te zeggen dat mijn leven volledig veranderd is, dat is wat overdreven. Het is voorlopig even afwachten wat het gaat brengen.”

Bruno is een zoon van een Nederlandse moeder en een militaire Engelse vader, maar hij werd in Utrecht geboren. Vanwege het werk van zijn vader woonde hij in zijn jeugd in Liverpool, Singapore en zat hij een periode op een kostschool in Duitsland. Op zijn 18e vertrok hij naar Londen waar zijn muziekcarrière gestalte kreeg. Hij richtte daar de band Janes op die onder hetzelfde platenlabel als als Pink Floyd zat. Later toerde hij door Duitsland met een Led Zeppelin Tribute Band. Bruno stond eerder dit jaar, 14 maart, in HALLO met een interview in de rubriek Geplukt.