Voorzitter Jan Nelissen stopt bij dorpsraden

Jan Nelissen (59) stopt in het voorjaar van 2020 als dorpsraadvoorzitter van Oirlo. Ook legt hij rond de jaarwisseling de voorzittershamer neer van het dorpsradenoverleg. De bijeenkomst van maandag 2 september werd al voorgezeten door interim-voorzitter Leon Janssen.

“Volgend jaar word ik zestig. Ik merk dat de combinatie van beide functies heel veel tijd vergt. Het is een drukke agenda. Vrijwel iedere avond is er wel een vergadering of een andere bijeenkomst. En ook in het weekeinde ben ik vaak bezig”, zegt de Oirlonaar die werkzaam is als verkoopadviseur bij Vitelia Voeders. “Ik merkte dat de energie afneemt in de avonduren. Ik wil meer vrije tijd krijgen en meer tijd vrijmaken voor mijn gezin. Mijn vaderrol wil ik ook vervullen, al gaan de kinderen bijna het huis uit.”

Opvolging

Nelissen vindt het een goed moment om te stoppen. Begin volgend jaar zijn er dorpsraadverkiezingen in Oirlo. “Met de opvolging zit het wel goed. We hebben in Oirlo enkele actieve jonge mensen die flink aan de weg timmeren. Zij kunnen het stokje overnemen.” Ook stopt Jan Nelissen als bestuurslid van OOC, de ondernemersvereniging van Oirlo en Castenray die hij zelf oprichtte. “Het is druk geweest de laatste jaren. De kar trekken wil ik niet meer. Het kan zijn dat ik nog bij de dorpsraad betrokken blijf als lid van een commissie.” Hij kijkt met plezier en voldoening terug. “Het werk binnen de dorpsraad heb ik altijd heel leuk gevonden. Het heeft veel fijne contacten opgeleverd. Maar in een publieke functie krijg je ook te maken met kritiek. Dat weet je van tevoren want je doet niet alles goed.”

Jan Nelissen was zeven jaar voorzitter van carnavalsvereniging De Spurriemök in Oirlo waarvoor hij ook prins en vorst was. Ook bij sportvereniging SVOC’01 was hij lange tijd actief als vrijwilliger en ook twaalf jaar als bestuurslid, onder meer als jeugdvoorzitter. In 2006 kwam hij in de dorpsraad. Hij werd vertegenwoordiger van Oirlo in het dorpsradenoverleg. Begin 2018 volgde hij Theo Zegers op als interim-voorzitter. Twee jaar eerder werd hij dorpsraadvoorzitter van Oirlo als opvolger van Erik Vullings.