Ontbijt op straat in Blitterswijck

De Lyndenstraat en Langstraat in Blitterswijck is vernieuwd. Om daar bij stil te staan stond woensdag 4 september tussen 07.00 en 07.30 uur een ontbijt klaar. Dit was niet alleen voor bewoners, maar ook voor onder andere andere stratenmakers en grondwerkers die de afgelopen periode hebben gewerkt aan de straat. Dit ging onder het motto 'samen maken we de straat'.

In Blitterswijck wordt een nieuw regenwaterriool aangelegd. Daarvoor moesten de straten worden aangepast. Voor de wegwerkers dagelijkse kost, maar voor de bewoners betekent dat enig ongemak. “Maar we vinden het belangrijk dat we dat in een goede verstandhouding samen met elkaar doen. Uiteindelijk zijn we daar allemaal mee gediend”, aldus de kraanmachinist. “Het voelt als een fijn schouderklopje. Daar boffen we mee”, zei een van de wegwerkers.

Het idee voor het ontbijt ontstond onlangs bij het jaarlijkse buurtfeest van buurtvereniging Het Lange Lijntje. “Zo’n ontbijtje is hartstikke gezellig. En we krijgen er nog een mooie straat voor terug”, aldus een van de bewoners.