Ontwikkelingswerker Paul Kronenberg ontvangt cheque

Paul Kronenberg was zondag 1 september te gast in het Auditorium van het Venrays Museum. Kronenberg, ontwikkelingswerker in India en eerder in onder andere Nepal, ontving van Winkel van Sinkel een schenking. Hij ontving deze na afloop van een presentatie over zijn werkzaamheden in de ontwikkelingslanden.

Kronenberg, geboren en getogen in Venray, was tijdens het koffie-uurtje na afloop van de Hoogmis aanwezig. Hij werd daar welkom geheten door zijn oude schoolkameraad en tevens lid van het Kerkbestuur, Jan van Goch. Kronenberg vertelde over het werk en activiteiten die hij en zijn partner Sabriye Tenberken in Nepal en India hebben gedaan. In het bijzonder over het non-profitinstituut dat personen opleidt die te maken hebben gehad met ongunstige sociale omstandigheden, waaronder lichamelijke handicaps, armoede, oorlogsstrijd. Daarnaast sprak hij over zijn motieven en drijfveren waarom hij het werk doet.

Het werk dat Kronenberg en zijn partner doen wordt mogelijk gemaakt door schenkingen die ze krijgen. Harry Schraven, voorzitter van de Winkel van Sinkel Venray, gaf hem samen met enkele vrijwilligers een cheque van 1.000 euro. Voor meer informatie over het werk van Kronenberg kijk op www.kanthari.nl