15 vragen aan Nikola Malek

Naam: Nikola Malek Leeftijd: 15 Woonplaats: Oostrum School: Raayland College

Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem gebruiken?
Ik zou graag kunnen teleporteren, omdat ik dan makkelijk op mijn bestemming kom. Zonder het gedoe van treinen en vertraging. Daarnaast is het ook erg simpel en snel. Ook is het erg vervelend om tegen de wind in te moeten fietsen, dus dan is dat probleem er niet meer.

Als je elk willekeurig fictieve persoon zou kunnen zijn, wie zou je dan kiezen?
Ik zou Ella Lopez willen zijn, omdat zij coole dingen doet, zoals moorden onderzoeken bij de politie. Ook is zij een leuk persoon. Ella Lopes is van de serie Lucifer.

Welk verhaal vertelt je familie altijd over jou?
Dat ik van de trap af ben gereden op een plastic autootje toen ik klein was. Gelukkig stonden toen de deuren open anders was het slecht afgelopen.

Waar ben je verslaafd aan?
Ik ben eigenlijk nergens aan verslaafd, maar ik lees wel graag in mijn vrije tijd. Het liefst Engelse boeken, want die hebben een mooiere taal en zijn op een bepaalde manier veel beter dan de Nederlandse boeken. Ook heb je veel meer keus in het Engels dan in het Nederlands.

Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?
Ik zou graag opnieuw naar het concert van 5SOS willen gaan. Dit is een band van vier jongens en de band heet 5 Seconds of Summer, voor de echte fans 5SOS. Ik zou dan wel een betere plek uitkiezen, want ik zag niet erg veel. Wel vond ik het een fantastische ervaring en superleuk.

Wat is je favoriete vak op school?
Engels, for sure. Ik ben goed in Engels en daarom is het makkelijk. Ook lees en praat ik veel in Engels met vriendinnen. Ook zijn mijn series altijd in het Engels. Ik haat daarom ook series in andere talen. Een serie die ik graag kijk in het Engels is op het moment Brooklyn 99.

Wat is je droombaan?
Ik wil graag later de economie in, maar dan wel de muzikale kant. Daarom ga ik de opleiding Commerciële Economie International Event, Music and Entertainment doen. Ik hou erg veel van muziek, maar ben er niet zo goed in. Daarom ga ik de economische kant op.

Wat is je slechtste en beste eigenschap?
Mijn beste eigenschap is dat ik voor anderen klaar sta en er ook altijd ben. Ik ben gezellig en medelevend. Dit is wat vriendinnen over mij vertellen. Ook zeggen ze dat ik loyaal en aardig ben. Soms kan ik wat veeleisend zijn, maar dat is eigenlijk maar soms. Dit is vooral als mensen door mij heen gaan praten.

Introvert of extravert?
Ik zit er een beetje tussen in. Ik kan heel extravert zijn in de buurt van mijn vriendinnen en natuurlijk op werk. Ook in de buurt van kinderen kan ik erg extravert zijn, maar zodra ik ergens ben waar ik niemand ken, sla ik dicht en dan ben ik weer heel introvert.

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou graag een wereldreis willen maken, omdat ik erg veel van reizen hou. Ik zou dan beginnen in Europa en de landen afgaan, daarna ga ik naar Amerika en doe ik daar een roadtrip door alle staten. Vanuit daar ga ik naar Zuid-Amerika om even uit te rusten en wat plekken te bezoeken. Vanuit daar zou ik naar Afrika gaan om op safari te gaan en landschappen bekijken. Dan wil ik naar Azië om de grote steden te bezoeken en alle bezienswaardigheden te bekijken. En dan wil ik eindigen in Australië en daar de grote steden bezoeken, en uitrusten op de stranden voordat ik weer terug ga naar huis.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?
Een foto van alle lesuren bij ons op school met de normale tijden erachter. Iemand had die nodig dus had ik die op geschreven en doorgestuurd.

Wat is je favoriete hobby?
Ik vind het leuk om Netflix te kijken, en dan vooral series. Ik ben niet zo van de films, ze duren mij te lang. Ik kijk dan vooral comedy-drama series.

Wat staat boven op je bucketlist?
Disneyland Parijs, dat is echt iets waar ik graag naar toe zou willen. Ik heb namelijk als sinds ik klein ben veel van Disney gehouden en nu ik wat ouder ben hou ik er nog steeds van. We hadden plannen gemaakt met de vriendinnengroep om erheen te gaan, maar die gaan niet meer door. Dus dat moet ik nog een keer doen.

Wat is het eerste waar mensen aan denken als ze jouw naam horen?
‘Hoe spreek je het uit?’

Waar heb je echt spijt van?
Ik weet zo even niets. Natuurlijk heb ik wel dingen die ik anders had willen doen, maar ik heb nergens spijt van.