'Duidelijkheid over dorpsontwikkelingsplan'

De dorpsraden hebben geen idee hoe de gemeente omgaat met geactualiseerde dorpsontwikkelingsplannen (DOP). Veel dorpsraden passen na verloop van tijd hun DOP aan en dienen het dan in bij gemeente Venray. Maar daar blijkt een gewijzigd DOP geen enkele status te hebben.

Dat ondervond de werkgroep woningbouw van de dorpsraad van Ysselsteyn. De werkgroep verwijst voort woningbouwplannen naar de laatste versie van het DOP uit 2016. Die blijkt in het gemeentehuis onbekend te zijn en daarom hanteert de gemeente het dorpsontwikkelingsplan van 2010. “Er is iets misgegaan”, zei dorpsraadvoorzitter Martijn Arts in het dorpsradenoverleg van maandag 4 november.


“We hebben het geactualiseerde DOP in 2016 ingediend maar bij de gemeente is het niet terug te vinden.” Wethouder Martijn van der Putten haalde aan dat alle DOP’s destijds zijn vastgesteld door de gemeenteraad. “Want een DOP moet een formele status hebben. Maar daar hebben we niet op doorgepakt bij de actualisaties. Daarom geldt voor Ysselsteyn nog het oude DOP uit 2010.” De dorpsraden kunnen hier niet mee uit de voeten en willen duidelijkheid van de gemeente. Afgesproken is dat het onderwerp in het volgende dorpsradenoverleg van 2 december opnieuw op de agenda komt.

Tekst: Henk Willemssen