15 vragen aan Lyon Hendriks

Naam: Lyon Hendriks Leeftijd: 13 jaar School: Citaverde College Horst Woonplaats: Venray

Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem gebruiken?

Genezing, want dan kan je mensen genezen van hun lichamelijke pijn. Ook wil ik met mijn superkracht iedere persoon gelukkig maken, omdat je er zo veel levens mee kunt redden. Ik zou de superkracht alleen voor anderen gebruiken, ik wil namelijk dat anderen eerder gelukkig en gezond zijn dan mezelf.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen? Van wie was dat advies?

Het beste advies heb ik van mijn opa gekregen van mijn vaders kant. Hij zei dat als je iets niet wil, dat je je dan niet moet laten leiden door anderen.

Als je elke willekeurige fictieve persoon zou kunnen zijn, wie zou je dan kiezen?

Ik kies dan voor de cartoonfiguur Donald Duck, omdat hij grappig en ook onhandig is. Deze cartoon past bij mij, omdat ik me zelf vaak grappig en onhandig vind, al zeg ik het zelf. Als ik Donald Duck was, leerde ik eerst normaal doen zodat ik minder onhandig word. Ik zou de bekende Trump niet willen zijn, omdat hij mensen in bepaalde groepen indeelt en zo ben ik niet.

Welk verhaal vertelt je familie altijd over jou?

Bij mijn familie sta ik bekend als een van de sportievelingen. Ook vertellen ze vaak over de blunder in een vakantiehuisje. Dat was heel grappig. Ik was een jaar of 10 en ik had een knuffel op de lamp van mijn nachtkastje gelegd, niet wetende dat die knuffel aan het schroeien was. Even later roken we vuur. Dat kwam uit mijn kamer waar mijn knuffel lag, dus we haalden hem van de lamp af. Toen gingen we naar de Albert Heijn toe om wat draad te halen, zodat we hem weer konden maken.

Waar ben je verslaafd aan?

Ik kan niet zonder mijn telefoon, mijn sport en donuts. Ik ben echt een donutlover. Ook kijk ik vaak Netflix. Ik ben nu de tv-serie West Coast Customs aan het volgen op Netflix. Dat is een autoserie.

Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?

De groep 8 musical, het is toch een goed stukje geschiedenis. Het was een leuke ervaring. Hij heette ‘de tent op z’n kop’ en daar leek het ook wel op. De eigenaren van een camping en een resort gingen ruzie maken om klanten. Hilarisch. Ik had een van de hoofdrollen.

Is er een liedje waar je speciale herinneringen aan hebt?

Nee, niet echt. Ik hou wel van muziek, maar dat heeft volgens mij iedereen van mijn leeftijd. Ik ben iemand die veel naar rap luistert zoals Eminem of Lil Kleine. Mama zegt dat ze er niet zo van houdt, papa die vindt Eminem zelf ook leuk. Lil Kleine niet, maar dat begrijp ik ook wel.

Wat is je droombaan?

Topsporter in het wedstrijdzwemmen en anders dierenverzorger. Het zijn toch dingen die iets goed met je doen. Ik durf niet te zeggen sinds wanneer ik dit wil, maar ik denk al wel een tijdje. Ik ben begonnen met wedstrijdzwemmen nadat ik mijn C-zwemdiploma heb behaald. Ik heb toen een half jaartje niks gedaan en ben daarna begonnen bij HZPC in Horst. Nu zwem ik bij Mosa Regio in Blerick. Ik ben met wedstrijdzwemmen begonnen omdat ik zwemmen superleuk vind. Toen ik jonger was vond ik de zwemlessen eng. Nu, een aantal jaren later, zwem ik al zeven jaar op een hoger niveau. Het is erg moeilijk om topsporter te worden. Je moet elke dag trainen: fitnessen, krachttraining en conditietrainingen.

Wat is je beste en wat is je ­slechtste eigenschap?

Mijn beste eigenschap is zorgzaamheid. Ik ben er trots op dat ik het beste wil voor iedereen. Mijn slechte eigenschap is dat ik slordig kan zijn en overal sporen kan achterlaten waar ik ben geweest. Ik ben niet iemand die van opruimen houdt.

Welke emoticon gebruik je het meest?

De lachende emoticon, omdat ik vaak vrolijk reageer op dingen of heel enthousiast ben. Ik gebruik deze emoticon in hele gênante en grappige situaties. Het gebroken hartje gebruik ik nooit, omdat ik vaak positief in het leven sta.

Introvert of extravert?

Ik ben vaak alleen, want ik ben niet iemand die van drukte houdt. Ik vind alles goed zolang je maar de kans hebt om jezelf te zijn.

Wat voor reis zou je ooit willen maken?

Ik wil graag ooit met papa gaan survivallen in Canada, omdat we twee natuurfans zijn. We hebben de natuur gewoon erg lief en dat is prachtig hoor! Canada is van zichzelf al prachtig om te beleven, maar van het dierenrijk daar sta je echt versteld. En om tijdens een survivaltocht mee te maken hoe de dieren zich voortplanten en leven, is echt bijzonder om te zien. Ik ben op het idee gekomen, maar weet nog steeds niet zo goed hoe papa erover denkt.

Wat zou je nooit weggooien?

Mijn geboorteknuffel zou ik nooit willen weggooien. Het heeft een speciaal plekje bij mij. Wanneer ik enge nachtmerries had en dan wakker werd, pakte ik mijn knuffel en ging ik iedereen wakker schreeuwen. Mijn ouders hebben deze knuffel gekocht van een natuurwandelgroep.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?

Dat is een foto in de achtbaan. Deze foto is gemaakt, omdat we er lekker gek op stonden.

Wat is je favoriete hobby?

In mijn vrije tijd doe ik het liefste fotograferen en zwemmen. Het is gewoon heerlijk en je kunt ze makkelijk samenvoegen. Per week besteed ik ongeveer zes uur aan mijn hobby’s. Ik fotografeer dieren en landschappen en soms mijn zus in actie, want die doet ook aan wedstrijdzwemmen in hetzelfde team. Ik fotografeer sinds dat ik een smartphone met een goede camera kreeg. Ik vind fotograferen leuk omdat je de wereld ziet vanuit een lens. En omdat je normaal niet op sommige dingen let. Bijvoorbeeld paddenstoelen die er prachtig bij staan. De meeste mensen lopen er gewoon voorbij, maar ik maak daar dan foto’s van. Dus eigenlijk is het niet saai. Ik zou tegen de jongeren willen zeggen: trek er meer op uit met je camera en ga willekeurig dingen fotograferen en je ziet het, het is echt leuk om te doen!