Te weinig belangstelling voor glasvezel in Venray

GlaswebVenray gaat voorlopig geen glasvezel aanleggen in Venray. De belangstelling in Noordwest-Venray blijkt te gering. Voor het project Wijkcentrale Beekweg bleef het aantal aanmeldingen steken op 20 procent, terwijl 30 procent was vereist.

De aanleg van glasvezel in de dertien kerkdorpen is zo goed als afgerond. GlaswebVenray wilde daarna het project voortzetten in Venray. De deadline voor het gebied in Noordwest-Venray (Wijkcentrale Beekweg) verstreek op donderdag 31 oktober. “We hebben het helaas niet gehaald. Dit is balen, een grote tegenvaller”, zei projectleider Anita Emonts van GlaswebVenray maandag 4 november in het dorpsradenoverleg.

Vlakwater haalde met 34 procent wel het vereiste aantal aanmeldingen. De wijk de Brabander zat er met 26 procent dichtbij. De wijken Noord-West en gedeelte Centrum, welke ook onderdeel zijn van deze wijkcentrale, bleven achter. Het is niet duidelijk of hier geen behoefte is aan snel internet, of dat men zich niet bewust is van het belang van het glasvezelnetwerk voor de digitale toekomst.

“We gaan bekijken of hier andere opties mogelijk zijn. Maar daar kunnen we nu nog geen uitspraken over doen”, zegt Emonts. "Met het huidige aantal klantaanmeldingen is het niet economisch verantwoord om in Wijkcentrale Beekweg te starten met de aanleg. Wij zijn een coöperatie en kunnen niet uitrollen als hiervoor de risico’s te groot zijn, hoe graag we dat ook zouden willen. In het belang van onze leden moeten wij daar zorgvuldig mee omgaan", aldus GlaswebVenray directeur Bart Lemmen.