Gesprek over betere inzet wensbussen

De werkgroep verkeer van het dorpsradenoverleg heeft op vrijdag 6 december een gesprek met provincie Limburg over de inzet van de drie wensbussen in gemeente Venray.

De wensbussen van Vredepeel-Merselo en Ysselsteyn vervoeren nog te weinig passagiers. Wanssum, Blitterswijck en Geijsteren beschikken over een kleinere wensauto. De dorpsraden hebben al eerder aangegeven meer te willen samenwerken om zo meer passagiers te kunnen vervoeren. De regelgeving van de provincie, die de wensbussen subsidieert, blijkt een obstakel te zijn. Vandaar dat de werkgroep een gesprek met de provincie heeft aangevraagd waarbij ook wethouder Anne Thielen aanwezig is.

De Leunse dorpsraadvoorzitter Annemarie van Kruijssen heeft ook zitting in de werkgroep verkeer. Ze vertelde in de dorpsraadvergadering van Leunen op maandag 18 november dat het plan is om de wensbussen over alle Venrayse dorpen te verdelen. “We willen de wensbussen breder inzetten zodat er een dekkend plan komt voor de hele gemeente. Vooral bij ouderen is er veel behoefte aan. We willen hun mobiliteit vergroten. Voor bijvoorbeeld ritjes naar het station, het ziekenhuis of naar de dagbesteding.”