VriendenLoterij vervult wens zieke Yari uit Venray

Stichting Zeldzame Ziekten Fonds deed een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Bij RTL 4 was te zien hoe Yari Janssen (9) uit Venray door hulp van de stichting zijn grootste wens in vervulling zag gaan: hij werd verrast met een ontmoeting met zijn helden van de Vlaamse televisieserie ‘Nachtwacht’ én kreeg een metamorfose van zijn slaapkamer, geheel in ‘Nachtwacht’-stijl.

Yari’s moeder Cindy vertelt: “Yari heeft de zeldzame aandoening HMSN: een ongeneeselijke spierziekte waarbij zijn zenuwen zijn aangetast en de kracht van de spieren steeds verder afneemt. We weten niet precies wat de toekomst brengt, omdat er nog geen behandeling is. Er bestaat een grote kans dat hij blijvend in een rolstoel komt. Het is dan ook fantastisch dat we zijn grootste wens konden laten uitkomen: een ontmoeting met Vladimir, Wilko en Keelin van ‘Nachtwacht’. Dat zijn écht zijn idolen. Als kers op de taart hebben we hem ook kunnen verrassen met een complete metamorfose van zijn slaapkamer, geheel in ‘Nachtwacht’-stijl. Fantastisch.” Toen Yari zijn nieuwe slaapkamer binnenkwam, was hij blij verrast: “Wow, alles is van ‘Nachtwacht’! Ik heb echt een droomkamer, dit is keicool.” 
Het Zeldzame Ziekten Fonds zamelt geld in voor wetenschappelijk onderzoek en geeft bekendheid aan zeldzame ziekten. Ook probeert de stichting zoveel mogelijk een glimlach op het gezicht te toveren. Yvonne Oberweis van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds: “We hebben Yari aangedragen voor de vervulling van zijn hartenwens, omdat hij de laatste tijd veel heeft meegemaakt. Hij verdiende het écht om in het zonnetje gezet te worden. Zo fijn dat het gelukt is.”