Bouwplan huurcomplex aan Marktstraat

Er komt een appartementencomplex met vijftien sociale huurwoningen op de hoek Marktstraat/Eindstraat in het centrum van Venray. Gemeente Venray en Wonen Limburg hebben onlangs overeenstemming bereikt over het bouwplan aan de rand van het Mgr. Goumansplein.

De nieuwbouw op het Mgr. Goumansplein, elf woningen en historisch paviljoen De Borggraaf, werd eind 2016 opgeleverd. De hoek Marktstraat/Eindstraat kon niet worden meegenomen in dit bouwproject omdat er nog geen overeenstemming was over het plan. Er was sprake van tien tot zeventien appartementen boven winkels en andere commerciële ruimten op de begane grond. Gezien de winkelleegstand in het centrum was de gemeente geen voorstander van het toevoegen van extra vierkante meters detailhandel.

Na een impasse is eind vorig jaar overeenstemming bereikt met Wonen Limburg over een versoberd bouwplan van vijftien sociale huurwoningen zonder commerciële ruimten. Hierdoor krijgt het Mgr. Goumansplein eindelijk een afronding aan de kant van het winkelcentrum. Het markante pand Markstraat 8 zal worden gesloopt.

Gemeente Venray kreeg in mei 2019 een subsidie van 300.000 euro van provincie Limburg voor twee bouwprojecten in het centrum: hoek Marktstraat/Eindstraat en Winkel van Sinkel aan Bontekoestraat/Eindstraat. Winkel van Sinkel is in augustus 2019 verhuisd naar een nieuw pand aan de Schoolstraat, op zo’n honderd meter van de oude locatie. De eigenaar heeft het plan ingediend voor de bouw van zestien woningen op de plek van de oude winkel.