Kwartiermaker van start bij jongerencentra

Ivo Heuts is door gemeente Venray aangesteld om de zes jongerencentra te begeleiden bij de uitvoering van het toekomstplan. Heuts, werkzaam als programmaleider bij Jongeren Netwerk Limburg, gaat als kwartiermaker twee dagen per week aan de slag.

De gemeenteraad stemde op 29 oktober 2019 in met het vierjarige toekomstplan van de zes jongerencentra. Belangrijk onderdeel is het aanstellen van een kwartiermaker. Die gaat zich als professionele ondersteuner in de eerste twee jaar vooral richten op het op orde krijgen van de financiƫle en bestuurlijke basis. In 2022 en 2023 gaat het om het opbouwen van netwerken en ondersteuning bij het organiseren van activiteiten.

Afgesproken is dat de kwartiermaker begint met 24 uur per week in 2020 en dat het aantal uren wordt afgebouwd naar 16 uur in 2023. Het budget loopt daardoor af van 45.600 euro dit jaar naar 30.400 euro in 2023.

Het College van B&W meldt in een brief aan de gemeenteraad dat de aanstelling van een kwartiermaker voor 24 uur per week niet is gelukt. Ivo Heuts is vanaf januari voor 16 uur per week aan de slag gegaan. Volgens het college heeft dit geen gevolgen voor de uitvoering van het toekomstplan. De eerste evaluatie van de behaalde resultaten staat begin 2021 gepland.