Dorpsraad Leunen wil historische stickers op pinautomaat

De dorpsraad van Leunen wil de pinautomaat in het dorp bestickeren met oude foto's. De dorpsraadleden gaven in de vergadering van maandag 18 mei goedkeuring om de kosten en mogelijkheden voor dit idee te onderzoeken.

Het idee ontstond bij Piet Smits, dorpsbewoner en lid van Werkgroep Historie Leunen, die in Milheeze hetzelfde concept tegenkwam. Hij raakte gecharmeerd door het idee en benaderde de dorpsraad van Leunen. "Denk daarbij aan foto's van het patronaat, de meisjesschool of de kerk in Leunen. Indien de stickers er komen is het een dorpsaangelegenheid om ze schoon te houden en te onderhouden."

Dorpsraadlid Sander Hellegers noemde het een mooi initiatief. "Daarmee kunnen we identiteit uitstralen." Marloes Zandbergen kon zich vinden in die mening. "Ik vind het idee wel iets hebben. Ik zie het als een mooie aanvulling op het vernieuwde dorpsplein"

Bij navraag bleek een vergelijkbaar project rond de 2.500 euro te kosten. Piet Smits hoopt het plan voor minder geld voor elkaar te krijgen. "Ik zie wel mogelijkheden om subsidie en sponsoren binnen te halen. Denk daarbij aan de Rabobank zelf of het Historisch Platform Venray."