Het Venrays Museum eind september pas open

Ondanks dat musea hun deuren volgens het RIVM per 1 juni weer mogen openen, houdt het Venrays museum nog de boot af. Zoals het er nu uitziet gaat het museum pas eind september open. Voorzitter Ernest Raedts laat weten dat dit ligt aan de vrijwilligers waarvan het museum afhankelijk is.

"Het museum draait volledig op vrijwilligers die in de risicogroep vallen om besmet te raken met het coronavirus. Het is de vraag of zij bereid en of in staat zijn om te komen. Daarom hebben we besloten om te wachten tot eind september."

De tentoonstelling die in mei zou starten, is al opgebouwd en wordt dus eind september aan het publiek getoond. Wel heeft het bestuur een aantal maatregelen getroffen als het museum haar deuren opent. "1,5 meter afstand houden is technisch haalbaar, daar is voldoende ruimte voor. Maar als we open gaan, is een bezoek alleen toegestaan op afspraak. En binnen het museum is alleen eenrichtingsverkeer mogelijk. Wederom is dan de vraag of vrijwilligers willen komen om toezicht te houden. Ze moeten dan soort van politieagentje spelen. Volgende week gaan we met ze in gesprek hierover."

Ondanks de maatregelen is Raedts blij om weer open te mogen. "We wilden dit jaar 10.000 bezoekers trekken. Het is waanzinnig jammer en triest dat dit niet gaat lukken. Door de coronacrisis komen we dit jaar geld te kort, maar we kunnen het jaar nog uitzingen. We missen duizenden euro's, maar we gaan niet failliet. Ik ben hoopvol voor de toekomst van het museum."