Gemeente neemt Annakapel over

Gemeente Venray neemt de Sint Annakapel aan de Langeweg in Venray over voor het symbolische bedrag van 1 euro. Daarmee zijn nu bijna alle kapelletjes, met uitzondering van Sint Odakapel aan de Hoenderstraat, in eigendom van de gemeente.

De Sint Annakapel was eigendom van parochie Christus Koning van de voormalige Vredeskerk in Venray-west. Deze parochie valt onder het bestuur van de Grote Kerk en Paterskerk in Venray. Het kerkbestuur wilde van de kapel af vanwege een tekort aan vrijwilligers en financiƫle middelen om het te onderhouden. Bisdom Roermond heeft toestemming gegeven voor de verkoop. Voorwaarde voor de overdracht is dat het religieuze karakter behouden blijft en dat de kapel op dinsdag toegankelijk is voor aanbidding.

De kapel is eind 19e eeuw gebouwd en in 1984 gerestaureerd. Het onderhoud wordt door de gemeente overgedragen aan stichting Kruisen en Kapellen die hiervoor een jaarlijkse vergoeding ontvangt van 90 euro. Deze stichting beheert en onderhoudt ook de andere kapellen in de gemeente en ontvangt hiervoor een subsidie van 2.161 euro per jaar. De Sint Annakapel verkeert in een redelijke onderhoudsstaat en als er grotere renovatieklussen nodig zijn dan komen de kosten voor rekening van de gemeente.