Zorgen over kruising Hoogriebroekseweg en Horsterweg

D66 haalde in de commissievergadering op woensdag 17 juni de verkeersveiligheid aan op het kruispunt Hoogriebroekseweg en de Horsterweg, de verbindingsweg tussen Leunen en Castenray. Volgens de partij gebeuren op die kruising regelmatig ongelukken. Wethouder Cor Vervoort liet weten op korte termijn niets aan de situatie te veranderen. Wel wordt de weg in de toekomst aangepast tot een dorpsverbindingsweg.

Volgens D66 worden vaak auto’s, die vanuit de Hoogriebroekseweg of de Overbroekseweg de Horsterweg opdraaien, geschept door auto's die met 80 kilometer per uur of harder over de Horsterweg rijden. "Vanuit de Hoogriebroekseweg of de Overbroekseweg zijn de auto’s door de bomen langs de Horsterweg vaak moeilijk te zien. Echter wordt na de vele ongelukken nog geen actie ondernomen", legde Bart Jilesen van D66 uit. Hij wilde van de wethouder weten of de situatie bekend is en hoe het probleem wordt opgelost.

"Als er een aanleiding is, streven we ernaar om de verkeersveiligheid te verbeteren. Om de huidige situatie te beoordelen hebben we daarom een analyse uitgevoerd. Op basis van cijfers is er geen of onvoldoende aanleiding om de situatie op korte termijn te verbeteren. Op langere termijn wordt de weg een dorpsverbindingsweg, hierdoor wordt het snelheidsregime 60 kilometer per uur. We creëren daardoor een nog veiligere situatie", aldus wethouder Cor Vervoort. De wethouder liet weten altijd bereid te zijn naar de situatie te kijken.