Scootmobiels geweerd bij Omnibuzz

Personen die gedwongen gebruikmaken van een scootmobiel mogen vanwege het coronavirus niet meer vervoerd worden met Omnibuzz. Samenwerking Venray vroeg zich tijdens de commissievergadering donderdag 18 juni af waarom het vervoersbedrijf verschil maakt tussen een elektrische rolstoel en een scootmobiel. De partij vroeg de wethouder om mee te denken in mogelijkheden.

Samenwerking Venray stelde duidelijke vraagtekens bij de maatregelen die gelden voor gebruikers va scootmobiels. "Een elektrische rolstoel is, in onze ogen, hetzelfde als een scootmobiel. Ook de bestuurder van een scootmobiel kan mee op de lift, de scootmobiel in de bus rijden en de reis kan aanvangen", aldus Bernie van Lierop.


Volgens wethouder Anne Thielen is er bij een scootmobiel dus een aantal keren intensief contact en bij een (elektrische) rolstoel. Daarnaast houdt Omnibuzz zich aan een landelijke richtlijn. "De verwachting is dat het vervoeren van personen met een scootmobiel binnen één tot twee weken weer mag. Voor de tussentijd heeft Omnibuzz gekeken naar wat wel mogelijk is. Zij hebben besloten dat een begeleider gratis mee mag met de taxirit. De gemeente denkt mee in mogelijkheden, maar als die maatregel binnenkort wordt veranderd, dan is de vaag of het nog noodzakelijk is", aldus wethouder Anne Thielen.