'We hebben een geslaagd kermisweekend zelf in de hand'

Burgemeester Luc Winants en wethouder Cor Vervoort (handhaving) doen een beroep op alle bezoekers van de terrassen en de horeca-ondernemers om de regels te respecteren en na te leven tijdens de alternatieve kermis in Venray. Als iedereen zich aan de afspraken houdt, gaan we een gezellige alternatieve kermis tegemoet. "De sleutel voor een geslaagd kermisweekend en daarna, heeft iedereen zelf in de hand", zegt de burgemeester.

Burgemeester Winants: "Ik weet dat veel horeca-ondernemers het zwaar hebben in deze tijd. Daarom hebben we als gemeente de ondernemers geholpen waar dat kon. De terrassen zijn uitgebreid. Op drie plaatsen mag een podium voor livemuziek geplaatst worden. Niet te vergeten de kinderkermis, die we mogelijk hebben gemaakt. We zijn soepel waar dat maar enigszins mogelijk is."

Wethouder Vervoort: "Maar het is eveneens duidelijk dat het virus nog rondwaart", vult hij aan. "De noodverordening is nog altijd van kracht. Dat betekent: houdt 1,5 meter afstand van elkaar. Op de terrassen hebben we alleen zitplaatsen. We gaan niet met meer dan vier mensen aan een tafeltje zitten. Ik reken erop dat bezoekers en ondernemers hun verantwoordelijkheid nemen en naar deze regels handelen. Volg de instructies van medewerkers en Boa’s. Spreek elkaar er ook op aan, als gast en als horecamedewerker of -ondernemer. We willen niet dat we boetes moeten uitdelen aan wie dan ook. Maar wat we nog minder willen, is dat het coronavirus weer de overhand krijgt, met als gevolg veel leed en economische schade”, aldus Cor Vervoort.