15 vragen aan Daan Merx

HALLO Venray stelde 15-vragen aan de 16-jarige Daan Merx uit Merselo. Hij vertelde over zijn hobby hockey, zijn gekke gewoonte en zijn favoriete vakantiebestemming.

1. Liever de zee of liever het zwembad?

Het maakt mij eigenlijk niet zoveel uit. Ik vind beide wel wat hebben. Zo geeft de zee meer een vakantievibe, omdat ik eigenlijk alleen maar op vakantie naar de zee ga en omdat je daar natuurlijk ook kan surfen. Een zwembad is weer fijner, omdat je daar geen zout en zand hebt. Dus als ik moet kiezen, dan ga ik voor het zwembad.

2. Heb jij een gekke gewoonte? Zo ja, welke?

Ja, ik geloof op sommige momenten heel erg in bijgeloof. Zo moet ik voor een hockeywedstrijd alles altijd in dezelfde volgorde doen en als ik dit een keer niet doe, moet ik weer van vooraf aan beginnen.

3. Waar heb jij jouw beste vrienden leren kennen?

De meeste vrienden heb ik via school ontmoet. Maar ik heb ook veel vrienden leren kennen via de hockeyclub.

4. Probeer je vaak nieuwe dingen uit, of blijf jij liever in je eigen comfortzone?

Het liefste probeer ik zoveel mogelijk nieuwe dingen uit. Ik vind het namelijk leuk om nieuwe uitdagingen te zoeken. Ook vind ik het leuk om uit mijn comfortzone te stappen, omdat je zo ziet dat niet alles hoeft te gaan op de manier zoals jij het normaal doet.

5. Wat is het beste compliment dat je ooit hebt gekregen?

Ik denk dat dit de complimenten zijn geweest die ik dit jaar van mijn teamgenoten en trainers heb gekregen. Dit omdat ik vorig jaar een jaar niet in de selectie ben gekomen door een blessure die ik het jaar ervoor heb gekregen en hierdoor een half seizoen heb gemist. Dit seizoen heb ik wel weer in de eerste selectie van de B-jeugd gespeeld.

6. Heb je ooit last van heimwee gehad?

Nee, ik heb eigenlijk nooit echt last van heimwee gehad. Ik vind het juist leuk om af en toe ergens anders te slapen en te verblijven.

7. Is er een liedje waar je speciale herinneringen aan hebt?

Dit is een liedje wat ik zelf bijna nooit naar luister maar het is 'Hello' van Martin Solveig, Dragonette. Dit nummer kan ik herinneren van de finale van het Nederlands kampioenschap zaalhockey tegen Kampong. Dit was het laatste nummer dat ze draaiden in de catacombe vlak voor de wedstrijd.

8. Vind jij betrouwbaarheid belangrijk?


Ik vind het belangrijk dat ik iedereen kan vertrouwen met wie ik bevriend ben of die ik ken. Want als we elkaar niet vertrouwen betekent dit dat we nooit allebei alles zullen vertellen aan elkaar en dus dat je eigenlijk bijna geen vrienden zou kunnen zijn.

9. Wat is je favoriete vakantiebestemming?

Dit is voor mij Spanje. Ik vind dit een fantastisch land, het heeft alles wat een favoriete vakantiebestemming nodig heeft. Er is op veel plekken zee, het is er vaak redelijk warm, de cultuur vind ik heel mooi, de dorpjes zijn vaak heel mooi en met name het eten is er erg lekker.

10. Ben jij meer een luisteraar of juist meer een verteller?

Ik denk dat ik een beetje van beide ben, ik kan echt te veel vertellen, maar ik kan ook af en toe alleen luisteren. Maar over het algemeen denk ik dat ik vooral een verteller ben.

11. Waar ben jij echt bang voor?

Een paar jaar geleden ben ik gevallen tijdens een training in de zaal en is het kraakbeen in mijn knie ingedeukt. Op dit moment heb ik er nauwelijks meer last van, alleen als ik helemaal door mijn knieën ga of op mijn knieën ga zitten. Ik ben heel bang dat ik nog een keer op diezelfde knie val en dat het dan afgelopen is. Ondanks dat het volgens mijn fysio geen kwaad meer kan, blijf ik hier toch bang voor.

12. Waar sta jij bekend om bij je familie?

Volgens mij sta ik vooral bekend als een erg vrolijke jongen. Ook denk ik dat ik bekend sta als een heel erg fanatieke speler die bij elk spel kostte wat het kost, wil winnen.

13. Zou jij jezelf een positief persoon noemen?

Ja, ik probeer altijd positief te blijven en van het leven te genieten. Natuurlijk heb ik af en toe ook mindere dagen, waardoor dit bijna niet kan. Maar uiteindelijk vind ik het erg belangrijk om positief te blijven en niet in het negatieve te blijven hangen.

14. Wat is je favoriete hobby?

Hockey. Dat is naast school, familie en vrienden voor mij het belangrijkste wat er is.

15. Wat is het beste boek dat je ooit hebt gelezen?

Dit is I Am Zlatan. Ik vind dit het beste boek, omdat het laat zien wat hij allemaal heeft opgegeven om zo goed te kunnen zijn in voetbal.

Tekst: Maud Rötjes