Geen ijsbaan en kerstmarkt in hartje Venray

Stichting Winterpret heeft besloten dat vanwege de coronacrisis de ijsbaan en de kerstmarkt op het Schouwburgplein in Venray niet door kan gaan. Dit is besloten in samenspraak met stichting Venray Centraal, de organisatie van de kerstmarkt, stichting Kerststal en de gemeente Venray.

Door de opzet en lay-out van de ijsbaan bleek het niet goed mogelijk om de coronarichtlijnen en gezondheid van de bezoekers te waarborgen. Ook stelde de organisatie vraagtekens bij een voldoende aan sponsoren voor deze editie, ook vermoedelijk door de coronacrisis. Wel is dit jaar een eerste aanzet gegeven om met de voornoemde organisaties samen te werken om een kerstgevoel in het hele centrum te creëren waar ondernemers van kunnen profiteren. Voor de editie 2021-2022 wordt dit concreet uitgewerkt en in het voorjaar van 2021 worden gepresenteerd.

Kerststal
Mogelijk komt wel de kerststal terug in de laatste twee weekenden van december in het centrum. Deze kerststal is speciaal voor de jeugd. Daardoor wordt de aantrekkelijkheid van het centrum vergroot en het gemis van de ijsbaan en kerstmarkt minder gevoeld. Volgens de organisatie was het besluit van de ijsbaan en kerstmarkt geen makkelijke: “Wij rekenen op uw begrip voor het besluit en hopen u in 2021, onder betere omstandigheden, weer te mogen begroeten”, aldus de organisatie.