Alternatief plan voor Toverbal

Er is een tweede plan voor de herontwikkeling van de locatie van de voormalige basisschool De Toverbal in de wijk Noord-west in Venray. Bouwmij Janssen, Driessen Architectuur en Venterra hebben een plan voor een woonhof met grondgebonden seniorenwoningen.

Dat maken ze duidelijk in een brief aan het College van B&W. Het is een reactie op de recente brief van Aldi, Wonen Limburg en Jongen Bouwpartners die om medewerking vragen voor hun conceptvisie. Dit plan omvat winkelruimtes, groenzone en woongebied. De woningen bestaan uit middenhuur en sociale huur. Aldi maakte ook kenbaar dat De Toverbal de enige optie is in Venray.

Supermarktdiscussie
Bouwmij Janssen, Driessen Architectuur en Venterra dienden op 21 maart 2018 een principeverzoek in bij de gemeente. Twee jaar later, op 18 maart 2020, antwoordde de gemeente geen besluit te nemen over de verkoop van de Toverbal-locatie zolang de supermarktdiscussie in de gemeenteraad niet is afgerond. Dat Aldi, Wonen Limburg en Jongen Bouwpartners zich nu opnieuw gemeld hebben om de voormalige schoollocatie te willen kopen, was voor Bouwmij Janssen, Driessen Architectuur en Venterra het sein om hun plan ook weer naar voren te schuiven. Ze halen aan dat het verstandig is om in een wijk met veel sociale huurwoningen juist koophuizen voor senioren toe te voegen. Mogelijk in combinatie met middeldure huurwoningen. De drie initiatiefnemers willen hun plan graag presenteren aan de gemeenteraad.