Vier jaar cel voor vuurwerkbom agent

Een 28-jarige inwoner van Blitterswijck is veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor het laten ontploffen van zwaar vuurwerk bij het huis van een politieagent in Horst. Ook is hij veroordeeld voor het lastigvallen van een ex-partner. Dat heeft de rechtbank in Roermond donderdag 4 september bekendgemaakt.

De man plaatste op eerste kerstdag 's avonds een Cobra 6 tegen de voordeur van de politieagent. Zes weken later, op 12 februari, werd het vuurwerk, bevestigd aan een baksteen, bij de woning naar binnen gegooid. Door de explosie liepen de voordeur en gang van het huis veel schade op. De agent bevond zich op het moment van beide explosies samen met zijn echtgenote en zoon op de bovenverdieping van het huis.

De rechtbank rekent het de man zeer aan dat zijn acties tegen een politieagent waren gericht. "De acties van de verdachte hebben voor het gehele gezin ernstige gevoelens van angst en onveiligheid veroorzaakt", aldus de rechtbank. "Bovendien hadden de gevolgen van het handelen van de verdachte vele malen ernstiger kunnen zijn, wanneer door de explosie bijvoorbeeld brand in de woning was ontstaan." Volgens de rechtbank wilde de man de agent terugpakken vanwege een eerder incident waarbij hij is veroordeeld voor het stalken van een andere ex-partner.
De man is veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk.