15 vragen aan Luuk Truijen

Iedere week beantwoordt een jongere uit de gemeente Venray de 15 vragen. Deze week is dat Luuk Truijen (16) uit Leunen.

Hoe ziet jouw toekomst eruit?
Ik zie mijzelf later als iemand die prima geld kan verdienen en ergens wat meer afgelegen woont, waar het dus wat rustiger is.

Waar ben jij stiekem bang voor?
Even denken, waar ben ik bang voor? Ik ben niet echt bang voor iets, maar eerder nerveus. Bijvoorbeeld als ik een presentatie moet houden, ben ik niet bang, maar nerveus.

Wat is jouw droombaan?
Ik heb geen droombaan. Ik wil gewoon kunnen doen wat ik leuk vind met collega’s waar je hard mee kunt lachen.

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?
Mijn favoriete vakantiebestemming is Cyprus. Ik ben daar al een keer geweest en dat vond ik toen heel leuk, dus daar wil ik zeker nog een keertje naartoe.

Van welke snack krijg jij nooit genoeg?
Mijn favoriete snacks zijn Dabbies van Maoam.

Welke muziek luister jij vaak?
Ik luister naar heel veel verschillende soorten muziek, maar het liefst luister ik naar carnavalsmuziek omdat het meestal leuke en vrolijke liedjes zijn.

Hou jij meer van het strand of meer van de zee? En waarom?
Ik hou niet echt van zwemmen, maar als ik moest kiezen tussen een strand en een zwembad dan kies ik voor een zwembad, omdat er in een zwembad geen zout water zit en het is ook nog eens dichterbij.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
Het beste advies dat ik ooit heb gekregen is: ‘Leer tevreden zijn met de dingen die je hebt en niet wat anderen ervan vinden’.

Wat doe jij het liefst op een rustige zondagmiddag?
Op een rustige zondagmiddag ben ik graag met vrienden of speel ik een spel met mijn vrienden.

Wat zou je nog graag willen leren in je leven?
Het enige dat ik nog zou willen leren, is wat ik echt nodig heb en wat ik wil later wil gaan doen.

Welk vak op school vind jij het interessantste?
Nu ik op het ROC Ter Aa in Helmond zit, zijn er heel veel saaie vakken weggevallen en heb ik veel meer praktijklessen. Soms ben ik achter de machines te vinden en een andere keer zit ik achter de computer met Solidworks een tekening te maken.

Als je een superpower mag kiezen, welke wordt het dan?
Als ik een superkracht mag kiezen dan zou het liefste willen kunnen vliegen, zodat ik overal naartoe kan gaan. Waar en wanneer ik dat wil en dan zonder ervoor te hoeven betalen.

Wat vergeet je nooit meer van je jeugd?
Er zijn verschillende momenten die ik mij nog goed kan herinneren. Hetgeen dat mij het meest is bijgebleven, is de eerste keer dat ik ging fietsen. Dat was toen ik bij mijn opa en oma op de binnenplaats was en op mijn fiets stapte. Dat deed ik zodat iedereen het kon zien toen ik begon met fietsen.

Welke film heb je voor het laatst gezien?
Meestal kijk ik series, maar ik heb ook veel films gezien. De laatste film die ik gezien heb, gaat over een man en een aap die erg goed bevriend zijn. Midden in de nacht kwam in de film een chemische stof in een capsule naar beneden vallen, waardoor de aap heel groot en agressief werd. Dat gebeurde ook later bij een wolf en een krokodil. Toen moest de man samen met een vrouw voorkomen dat de stad zou worden verwoest door de aap, wolf en krokodil.

Stel je mag er een dagje uit, zoals naar de dierentuin of naar een attractiepark. Waar zou jij dan het liefst naartoe gaan?
Als ik zou mogen kiezen waar ik naartoe zou willen gaan, dan zou ik het liefste ergens in de buurt een film bekijken, want ik hou niet zo veel van attractieparken en lange reizen.

Tekst: Maud Rötjes