Venray Lokaal pleit voor openbaar toilet

Venray Lokaal wil een openbaar toilet in het centrum van Venray. Daar is behoefte aan, stelt fractievoorzitter Tino Zandbergen. Tijdens de behandeling van de begroting van 2019 op dinsdag 6 november stonden alle andere partijen achter dit voorstel van Venray Lokaal.

"De samenleving vergrijst", stelt Zandbergen. "Er is steeds meer behoefte om in het openbaar gebied naar het toilet te kunnen gaan. Veel winkels stellen daarbij geen toiletvoorziening beschikbaar." Zandbergen verwijst ook naar de vele buik- en blaaspatiƫnten in Nederland en diabetici, 65+-ers, kinderen onder de tien en zwangere vrouwen die vaak en dringend naar het toilet moeten. "Het ontbreken van een openbaar toilet komt niet overeen met de gastvrije en toegankelijke uitstraling van Venray."

Het voorstel van Venray Lokaal wordt door de hele gemeenteraad gesteund. Martin Leenders van Samenwerking Venray wil zelfs nog wat verder gaan. "Waarom stellen winkeliers geen wc's beschikbaar als dat nodig is? Winkeliers, ben eens niet zo flauw. Stel gewoon een toilet beschikbaar." Wethouder Martijn van der Putten (D66) geeft aan te willen onderzoeken of zo'n openbaar toilet mogelijk is of dat er samenwerking gezocht kan worden met winkels in het centrum voor een toiletvoorziening.