Opnieuw vragen over gevaarlijke rotondes

Politieke partij Venray Lokaal stelt opnieuw de gevaarlijke verkeerssituaties bij de rotondes aan de Oost- en Zuidsingel en de Henri Dunantstraat in Venray aan de kaak. Eerder dit jaar pleitte de partij al voor meer markeringen, maar de partij heeft het idee dat de gevaarlijke situatie nog steeds bestaat.

Sinds het afsluiten van één zijde van het fietspad vanwege werkzaamheden is er op de drie opeenvolgende rotondes aan de Oost- en Zuidsingel en bij de Henri Dunantstraat in Venray een gevaarlijke verkeerssituatie ontstaan, stelde Venray Lokaal in april. Tino Zandbergen stelde destijds dat de rotondes vooral voor fietsers gevaarlijk zijn geworden. Automobilisten verwachten, ondanks de bebording, niet dat er fietsers van twee kanten kunnen komen en zien ze gemakkelijk over het hoofd.

Vorige week werd er weer een fietser aangereden op de rotonde tussen de Henri Dunantstraat en de Zuidsingel. Reden voor Venray Lokaal om de situatie nogmaals onder de aandacht te brengen. "Er ontstaan gevaarlijke situaties. Zeker nu in de donkere en natte wintertijd. Destijds zijn er extra markeringen geplaatst, toch ontstaan er nog steeds aanrijdingen en gaat het vaak bijna mis. (...) Bovendien zijn de geverfde markeringen al vervaagd en werkt het bladafval ook niet mee aan de duidelijkheid. Volgens het College zou er gewenning optreden, maar de signalen ontkennen dit. Wij willen niet nog meer slachtoffers en vragen de gemeente spoedig opnieuw naar de situatie te kijken."

Venray Lokaal-lid Laura Puts polste via Facebook hoe vaak er ongelukken of bijna-ongelukken gebeuren op de drie rotondes. Veel inwoners van Venray reageerde op haar vraag. Puts: "Je merkt gewoon dat mensen het erover hebben en dat het speelt. Ze maken zich zorgen over hun veiligheid, of die van hun kinderen." Ze stelt dat er heel veel onduidelijkheid is over bijvoorbeeld de rijrichting voor fietsers bij de rotondes. "Daar hebben we vragen over gesteld bij de gemeente." Wat de partij uiteindelijk wil bereiken is nog meer verduidelijkende maatregelen bij de rotondes. Puts: "Stoplichten, zwaailichten, whatever. Er moet iets worden bedacht om het veiliger te maken."