15 vragen aan Noa Janssen

Naam: Noa Janssen Leeftijd: 18 jaar School: Sportkunde Coach (HAN Nijmegen) Woonplaats: Venray

1. Wat is je grootste hobby?
Mijn grootste hobby is ongetwijfeld golfen. Ik word er erg vrolijk van wanneer ik het doe en kan mijn energie er goed in kwijt. Ik steek er dan ook ontzettend veel tijd in.

2. Waar ben je het meest trots op wat je bereikt hebt met golf?
Ik heb al een aantal nationale jeugdwedstrijden op het hoogste niveau gewonnen en ik ben Limburgs jeugdkampioen geweest. Ook heb ik al negen keer de titel clubkampioen gewonnen bij de volwassenen, bij twee verschillende clubs. Verder ben ik met het jeugdteam van De Peelse Golf in Evertsoord dit jaar gepromoveerd naar de hoofdklasse in de competitie, dus mogen wij volgend jaar Eredivisie gaan spelen.

3. Vanaf welke leeftijd speel je golf en hoe ben je op het idee gekomen om te gaan golfen?
Ik golf vanaf mijn negende. Voordat ik begon met golf vond ik minigolf het meest geweldige spel dat er is. Elke minigolfbaan die mijn ouders en ik op vakantie tegen kwamen, moest ik wel uitproberen. Later, toen wij op een camping in Frankrijk zaten, was daar een afslagplek (driving range) voor het echte, grote golfspel. Daar was mijn eerste echte aanraking met het echte golfspel.

4. Hoe vaak train je en waarin zou je jezelf nog in willen verbeteren?
In de zomer train ik drie of vier keer per week. Daarnaast heb ik nog een of twee wedstrijden in het weekend, daar reis ik ook samen met mijn vader het hele land voor door. Het minst goede onderdeel in mijn spel is het putten. Als ik hier een stuk stabieler en constanter in word dan kan ik nog beter worden dan dat ik nu al ben.

5. Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
Naast dat ik mezelf al een topsporter vind in het golfen (Ik heb ook een NOC*NSF-status) lijkt het mij erg gaaf om heel goed te zijn in autoracen en dan in de Formule 1 te belanden. Geweldige sport is dat!

6. Heb je een verborgen talent?
Nee, ik zou het niet weten.

7. Wat is je droombaan?
Mijn droombaan is toch echt om zo goed te worden in golf dat ik de professionele Amerikaanse Tour kan spelen. Dan hoor je toch echt bij de beste spelers van de wereld en verdien je ook nog eens erg veel geld.

8. Waarvan word jij enthousiast?
Ik ben een erg grote carnavalsliefhebber. Dus als er maar iets is wat met carnaval te maken heeft, word ik meteen erg enthousiast.

9. Wie is je grote voorbeeld?
Mijn grote voorbeeld is Jordan Spieth, een Amerikaanse golfer uit de staat Texas. Hij is zo ontzettend goed en geweldig om naar te kijken. Ik heb Jordan dit jaar ook mogen zien golfen tijdens De Rydercup. Daar heb ik ook de allerbeste golfer ooit kunnen zien spelen, Tiger Woods.

10. Hoe breng jij het liefst een regenachtige dag door?
Thuis op de bank hangen of in bed liggen en een serie kijken of een beetje door mijn telefoon heen scrollen. Een beetje ontspanning kan nooit kwaad.

11. Wat doe je het liefst op een vrije vrijdag of zaterdagavond?
Het liefst ga ik dan wat doen met mijn vrienden. Of we nou met z´n allen op de bank hangen of gezellig uitgaan naar een kroeg of café, ik vind het altijd hartstikke leuk.

12. Welk verhaal vertellen je vrienden altijd over jou?
Ik had ooit een date met een meisje. Vlak voor de date was ik mijn wenkbrauwen aan het bijwerken en toen nam ik per ongeluk een deel van mijn wenkbrauw mee...

13. Waar zouden anderen zich het meest over verbazen als ze dat over jou te weten zouden komen?
Dat ik aan golfen doe, omdat het op zich geen bekende sport is onder jongeren.

14. Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?
Ik ben dit jaar naar het grootste golfevenement ter wereld geweest, de Rydercup, dat plaatsvond in Parijs. Dit was echt een onvergetelijke ervaring. In 2022 vindt de Rydercup in Rome plaats, graag ga ik hier dan nog eens een keer heen.

15. Wat zou je nog willen doen in je leven?
Een dag met mijn sporthelden doorbrengen. Ben wel benieuwd naar hoe zij tegen topsport aankijken en hoe zij er dagelijks mee bezig zijn.