Vier zoeklocaties voor windmolenpark

Er zijn vier locaties in beeld voor een windmolenpark aan de oostkant van de gemeente Venray. Kwartiermaker Frank van Bussel heeft in opdracht van gemeente Venray onderzoek gedaan naar zoeklocaties.

Die zijn zoals verwacht gevonden in het buitengebied van Oostrum, Geijsteren, Wanssum, Oirlo en Castenray. Een locatie bevindt zich aan de noordkant van de Wanssumseweg (N270) tussen Oostrum en Geijsteren vlakbij het golfterrein. Twee locaties liggen aan de zuidkant vlak bij de N270 tussen Oirlo en Wanssum in. De vierde beoogde plek ligt ten noorden van buurtschap Klein Oirlo aan beide kanten van de weg Oirloseheide.

De bedoeling was dat Frank van Bussel voor de zomervakantie zijn verkenning zou afronden. Door de coronacrisis is het project in het voorjaar stilgelegd omdat geen bijeenkomsten konden worden gehouden. In plaats daarvan is er nu een digitale informatieavond op donderdag 19 november voor maximaal vijftig deelnemers. Alle grondeigenaren in de vier zoekgebieden zijn uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

Gemeente Venray wil een klein park met drie tot zes windmolens. Voor een grootschalig windpark is vanwege de beperkingen rond vliegveld De Peel en de Maas geen ruimte. Het streven is lokaal eigenaarschap waarbij inwoners van Venray voor minimaal 50 procent eigenaar worden. Ook is het doel dat een deel van de opbrengst ten goede komt van de Venrayse gemeenschap.