Minder afvaloverlast in wijk Brukske

De verplaatsing van het afvalperron in de wijk Brukske in Venray naar het nieuwe winkelcentrum heeft geleid tot minder afvaldumping. Ook het bijplaatsen van afval naast de containers is afgenomen. Dat antwoordt het College van B&W op vragen van het CDA.

Het nieuwe winkelcentrum in Brukske is op 8 juli geopend. Het afvalperron moest meeverhuizen, omdat het oude winkelcentrum werd gesloopt. Eén camera is verplaatst naar de Mozartstraat omdat daar vaker afval wordt gedumpt. De andere camera is opgehangen bij het nieuwe afvalperron. Volgens het college is de afvaloverlast verminderd doordat de nieuwe plek meer in het zicht ligt en het nieuwe winkelcentrum een ‘nettere uitstraling’ heeft.
Bij de afvalinzamelpunten in de wijken Brukske, Landweert en Veltum is in november 2018 gestart met cameratoezicht. Door de invoering van het nieuwe afvalbeleid worden de afvalperrons in 2021 veel kleiner. De gemeente gaat plastic, blik en drinkpakken voortaan eenmaal in de twee weken aan huis ophalen. Daardoor kunnen de containers voor plastic, blik en drinkpakken in de dorpen en wijken worden verwijderd.