Oud-burgemeester Gilissen geeft boek uit

Oud-burgemeester Hans Gilissen heeft een boek geschreven over zijn ervaringen als burgemeester van Venray. In Voorbijtjes neemt Gilissen, die tien jaar burgemeester van de gemeente Venray was, de lezer in ruim zestig korte verhalen mee terug in zijn Venrayse ambtsperiode. Het boekje is vanaf nu, in beperkte oplage, online te koop en de opbrengst gaat naar een goed doel in Venray.

Van 2 januari 2010 tot en met 31 december 2019 was Gilissen burgemeester van de gemeente Venray en een aantal bijzondere belevenissen uit die periode, groot en klein, heeft hij nu gebundeld. De opgenomen vertellingen zijn wat hij zelf noemt ‘voorbijtjes’. In 63 korte verhalen, met een lach en een traan, neemt Gilissen de lezer mee terug in de tijd. Van bijzondere ontmoetingen, zoals met het koningspaar in Vredepeel, tot bijzondere gebeurtenissen, zoals zijn deelname aan Maestro, tot bijzondere Venrayse mensen, zoals oma Smakt, wijkagent Roel en Sjaak de imker.

Gilissen geeft het boekje in eigen beheer uit. Niet om er iets aan te verdienen, maar om er iets aan over te houden voor een mooi en toepasselijk doel: een bijenhotel in de tuin van Rooyhof. IVN afdeling Geijsteren-Venray wil de uitvoering daarvan ter hand nemen. Voor meer informatie kijk op www.voorbijtjes.nl