15 vragen Duncan van der Linden

Elke editie beantwoordt een jongere uit Venray de 15 vragen. Deze week is dat Duncan van der Linden (18) uit Venray.

Wat is jouw favoriete feestdag?
Voor mijn favoriete feestdag moet ik toch echt voor Kerstmis kiezen. Altijd gezellig met familie samen zijn. En natuurlijk leuke cadeaus krijgen en geven.

Welke vakantie zal je altijd bij blijven?
De vakantie naar Thailand vond ik erg leuk. Het was erg interessant om de cultuur daar te zien. En voor de eerste keer echt lang in een vliegtuig te zitten (12 uur). De omgeving was daar zo anders als hier en dat heeft erg veel indruk gemaakt.

Wat is jouw droombaan?
Ik denk nog steeds astronaut worden. Ik ben heel erg geïnteresseerd in de ruimte en het idee van andere planeten onderzoeken. Ook het idee om te wonen op mars in de toekomst vind ik erg interessant. Dit heb ik al bijna mijn hele leven gewild. Het is alleen erg lastig om er een te worden.

Wat is je favoriete vak op school?
Op school vind ik natuurkunde het leukste vak. We hebben een erg aardige docent die altijd erg enthousiast uitlegt. En ik vind het zelf gewoon interessant om te weten hoe sommige dingen in de natuur/wereld werken.

Wie is jouw voorbeeld?
Andre Kuipers, het komt door hem dat ik zo geïnteresseerd raakte in de ruimtevaart. En de reden dat ik astronaut wil worden. Toen hij een lezing gaf op mijn school raakte ik erg geïnspireerd.

Welke muziek luister jij vaak?
Ik luister eigenlijk heel veel verschillende muziek maar de laatste tijd luister ik veel naar de top 40, soms luister ik ook naar wat nummers uit de jaren 80 en 90. Een paar bands/artiesten die ik ook wel mooi vind zijn: Imagine Dragons, Avicii, en Muse.

Wat staat zeker op jouw bucketlist?
Ik zou graag alle zeven continenten een keer willen bezoeken in mijn leven. Ik vind reizen erg leuk en vooral verre reizen naar hele verschillende culturen.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
Ik heb niet echt een advies gekregen waarvan ik zeg dat is het beste. Maar een raad die ik zelf wel wil meegeven is: als je iets echt wilt en je werkt er hard voor dan kun je meer bereiken dan je denkt.

Heb je een verborgen talent? Zo ja, wat dan?
Nou, ik zou niet per se zeggen verborgen, maar ik ben best handig met computers en dergelijke. Ik vind het ook wel leuk om iets uit elkaar te halen om te zien hoe iets werkt en eventueel te repareren.

Wat zou je nog graag willen leren in je leven?
Ik zou nog graag willen leren te gaan vliegen. Het lijkt mij erg leuk om zelf een vliegtuig te kunnen en mogen besturen. Ik vind vliegtuigen erg interessant en er een zelf besturen is ook wel iets dat op mijn bucketlist staat.

Wat doe je het liefst op een rustige zondagmiddag?
Uitrusten van de rest van de week en meestal Formule 1 kijken. Verder doe ik meestal niet zoveel. Als er geen Formule 1 is, kijk ik Netflix.

Als je een superpower mag kiezen, welke wordt het dan?
Ik denk vliegen omdat het gewoon de vrijheid geeft. Ook om ergens snel heen te kunnen gaan zonder obstakels.

Wat vergeet je nooit meer uit je jeugd?
Toen ik voor het eerst bij de Scouting kwam. Dat was voor mij toen een hele gezellige ervaring en nu elf jaar later ben ik er nog steeds. Het is leuk om samen met een groep gezellig activiteiten te doen. En het extra buiten zijn is ook niet verkeerd.

Welke film heb je voor het laatst gezien?
De laatste film die ik heb gezien was een van de films van Star Wars: The Rise of Skywalker. Ik vond het een mooie film. Ik kijk graag naar actie/comedy films. Ik kijk verder niet zoveel series.

Ben je verlegen als je nieuwe mensen leert kennen? Of kom je zelfverzekerd over?
Ik ben meestal vrij verlegen als ik iemand voor het eerst ontmoet. Maar dit wordt snel minder naarmate ik diegene beter leer kennen. Dit is wel iets waar ik aan probeer te werken

Tekst: Maud Rötjes