Bouwplan zestien woningen aan Bontekoestraat

In de loop van volgend jaar start de bouw van zestien appartementen aan de Bontekoestraat in het centrum van Venray. Acht woningen worden gebouwd op het terrein van de voormalige Winkel van Sinkel. De andere acht komen aan de overzijde van de Bontekoestraat waar nu nog een onverharde parkeerplaats is in de hoek met de Eindstraat.

De beide bouwblokken bestaan uit vier woningen op de begane grond en vier op de bovenverdieping. Eigenaar Ter Horst Belegging hoopt rond de jaarwisseling het bestemmingsplan ter inzage te kunnen leggen. Na de sloop van het pand van Winkel van Sinkel kan de bouw van start gaan. Het parkeren wordt opgelost door de aanleg van een parkeerplaats voor zestien auto’s in de achtertuin van de voormalige Winkel van Sinkel. Om de parkeerplaats te kunnen bereiken, komt een toegangsweg tussen de bebouwing in.

Winkel van Sinkel verbleef zo’n dertig jaar in het gebouw aan de Bontekoestraat waarin oorspronkelijk meubelmakerij Vollebergh was gehuisvest. In augustus 2019 verplaatste Winkel van Sinkel naar een nieuw pand aan de Schoolstraat. Op het tegenoverliggende terrein in de hoek Bontekoestraat-Eindstraat stond ooit een woonhuis. Die woning is destijds gesloopt omdat de gemeente van plan was hier een weg aan te leggen tussen het gemeentehuis en de Grote Kerk, de zogeheten Noordtangent. Na veel protesten van Venrayse inwoners verdween dit plan weer van tafel en bleef het terrein braak liggen.