Stichting voor verbouw school Veulen

In Veulen is de stichting Antoniushof opgericht. De vijf bestuursleden van de nieuwe stichting hebben als doel de verbouwing van de St. Antoniusschool tot vijf woningen voor senioren.

Het oprichten van een stichting is nodig om juridische en financiƫle verplichtingen te kunnen aangaan. Er loopt momenteel een onderzoek of het bouwplan haalbaar is, er zijn offertes aangevraagd en een architect is ingeschakeld. De opzet is dat stichting Antoniushof ook de eigenaar en beheerder wordt van het gebouw.

St. Antoniusschool is medio 2014 gesloten en wordt sindsdien bewoond door antikraak. De gemeenteraad heeft op 22 september 2020 besloten het voormalige schoolgebouw en de grond voor het symbolische bedrag van 1 euro over te dragen aan het dorp. Dat geldt ook voor de dorpsscholen van Geijsteren en Vredepeel. De drie dorpen kunnen dit jaar gebruikmaken van de provinciale regeling Kwaliteit Limburgse Centra (KLC). De provincie heeft een subsidiebedrag van 525.000 euro gereserveerd. Stichting Antoniushof hoopt in het nieuwe jaar zo snel mogelijk een bijeenkomst te organiseren om de dorpsbewoners bij te praten over het bouwplan.