Twijfels over uitvoering natuurcompensatie

Jan Koopmans, natuurliefhebber uit Holthees, wacht nog steeds op antwoord van gemeente Venray. In het sprekersplein van 17 november 2020 stelde hij dat de gemeente de natuurcompensatie voor de aanleg van bedrijventerrein Smakterheide niet heeft uitgevoerd.

“Binnen de gemeente Venray bestaat natuurcompensatie voornamelijk op papier”, zei Koopmans, die in de afgelopen weken tevergeefs probeerde een antwoord te krijgen. ‘Deze vraag kunnen wij nu niet beantwoorden. We hebben het nog in onderzoek’, luidde de reactie van de gemeente.

Ook vogelwerkgroep Maas en Peel meldt nu dat van de beloofde natuurcompensatie niets terecht gekomen is. In een brief aan de gemeenteraad stelt de vogelwerkgroep dat Smakterheide, het bedrijventerrein is aangelegd ten zuiden van de weg Spurkt, afgeschermd zou worden met een groene buffer van 30 meter breed. ‘Door de rand van bomen en struiken zou het industriegebied onzichtbaar zijn vanuit het beekdal. Dit is niet gebeurd’, schrijven de werkgroepleden Hendrik-Jan van Telgen en Joof Teeuwen.