15 vragen aan Sofie Ketzinger Blitterswijck

Iedere week beantwoordt een jongere uit Venray de 15 vragen. Deze week is dat Sofie Ketzinger uit Blitterswijck.

Hoe zou jij jezelf omschrijven?
Ik zou mezelf omschrijven als een aardig persoon, die gemotiveerd is om dingen te ondernemen en te doen. Ik probeer altijd het beste uit mezelf en uit anderen te halen. Ook ben ik een gevoelig persoon en kan ik me heel erg inleven in andere mensen, maar ik kan ook goed voor mezelf opkomen!

Wat doe jij het liefste op een rustige vrijdagavond?
Op een vrijdagavond zou ik het liefste op de bank willen zitten en dan een film kijken met cola en chips. Ik vind het ook gezellig om met een vriendin samen te zitten en gezellig te kletsen of spelletjes te spelen.

Wat vind jij de mooiste tijd van het jaar?
Ik vind de winter de mooiste tijd van het jaar, omdat ik heel erg van het kerstseizoen hou: gezellig met je familie spelletjes spelen, alle mooie kerstlampjes die er hangen, kerstfilms kijken met een deken, warme chocolademelk en natuurlijk het lekkere eten.

Welk boek heb je voor het laatst gelezen?
Ik ben nu bezig met het Engelse boek Five Feet Apart van Rachael Lippincott en ik vind het tot nu toe heel mooi.

Wie is jouw voorbeeld?
Ik heb eigenlijk drie mensen die ik als een voorbeeld zie. Natuurlijk zijn mijn ouders een heel groot voorbeeld, want van hen heb ik bijna alles geleerd. Maar als ik iemand anders zou kiezen, zou ik mijn oom hebben gekozen. Helaas is hij twee jaar geleden overleden! Ik zou mijn oom kiezen omdat hij het zijn hele leven al moeilijk heeft gehad qua thuissituatie en ziektes. Hij heeft mij daardoor laten zien dat je nooit moet opgeven en van elke dag het best moet maken. Ook heeft hij mij geleerd hoe belangrijk familie is en dat je ze elke dag moet laten zien hoeveel je van ze houdt.

Naar welk concert zou je graag willen gaan? En waarom?
Ik zou heel graag naar het concert van Lewis Capaldi willen, omdat ik zijn muziek en stem heel mooi vind. Ook raken zijn liedjes me altijd.

Heb je het liever het te koud of te warm?
Ik heb het liever te koud dan te warm, omdat als je het koud hebt, je heel veel lagen kleding kan aantrekken en je jezelf warm kan laten maken. Als je het te warm hebt, houdt het uitkleden een keer op… En ik krijg altijd hoofdpijn als het te warm is.

Wat is het beste advies wat je ooit hebt gekregen?
Het beste advies dat ik ooit heb gekregen, is dat je moet genieten van je leven, omdat het zo voorbij kan zijn. Soms vergeet ik om te genieten, dan heb ik het namelijk te druk met allemaal dingen of doe ik juist iets heel nutteloos en geniet ik niet van de mensen en dingen om me heen, en dat is zo zonde.

Heb je een verborgen talent?
Ik heb niet echt een verbogen talent. Maar ondanks dat ik heel klein ben, kan ik echt heel erg veel eten.

Wat zou je nog graag willen leren in je leven?
Ik zou heel graag willen leren om dingen los te kunnen laten in het leven. Ik hou me namelijk heel erg vast aan het verleden, wat soms heel erg in mijn nadeel kan gaan werken, waardoor ik niet door kan gaan met het leven in het nu.

Welke film zou iedereen volgens jou gezien moeten hebben?
Iedereen moet in zijn leven de Harry Potter-serie hebben gezien. Het zijn de meest magische en mooiste films die ik ooit in mijn leven heb gezien. Als je die films aan het kijken bent, vergeet je de wereld en je zorgen om je heen en dat kan soms heel fijn zijn.

Van welke snack krijg jij nooit genoeg?
Ik krijg van de chips Nibb-its nooit genoeg, ze zijn zo lekker en ik kan ze elke dag wel eten.

Wat vind jij het belangrijkste doel in het leven?
Dat als je oud bent je kan terug kijken en kan zeggen: wat heb ik toch genoten van mijn leven! Dat je alles in je leven hebt gedaan met veel liefde in je hart en lieve mensen om je heen.

Waar heb jij je beste vrienden leren kennen?
Ik heb mijn beste vriendin leren kennen in de vierde klas van de middelbare school. We hebben op de eerste dag kennis gemaakt en zijn vanaf toen al beste vriendinnen.

Wat is jouw favoriete kledingstuk?

Mijn favoriete kledingstuk is, denk ik, een mom jeans, omdat ik ze heel fijn vind zitten. Ze staan mooi en je kan ze met alles combineren.

Tekst: Maud Rötjes