Partijen mogen niet zelf posters plakken

Politieke partijen die op 17 maart deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen mogen niet zelf hun posters plakken op de verkiezingsborden. Gemeente Venray heeft tot deze maatregel besloten omdat vaker affiches over elkaar heen werden geplakt en sommige posters te groot waren.

Alle partijen kunnen hun posters inleveren bij Monsdal, het bedrijf dat het buitenbeheer uitvoert in gemeente Venray. Eind deze week of uiterlijk op maandag 22 februari worden de negentien verkiezingsborden geplaatst. De gemeente vindt het belangrijk dat iedere partij evenveel plek krijgt op de borden, daarom worden de posters door medewerkers van Monsdal opgeplakt.

De posters mogen maximaal van A2-formaat zijn, dit is 59 bij 42 centimeter. Grotere posters zijn niet toegestaan en iedere partij krijgt maximaal één poster op een verkiezingsbord. Als er toch illegaal posters op de borden worden geplakt dan worden ze door de gemeente verwijderd op kosten van de overtredende politieke partij.

Partijen mogen wel zelf op andere plekken verkiezingsborden in de openbare ruimte plaatsen. Dit mag vanaf 18 februari onder voorwaarde dat de verkeersveiligheid niet in het geding is. Ook is het mogelijk om sandwichborden te bevestigen aan lantaarnpalen. Hiervoor zijn tachtig plekken aangewezen. De partijen moeten hiervoor een vergoeding betalen aan ESH Media die het beheer regelt.