Communicatie politie Venray op zwart

Politie Venray-Gennep doet mee aan de landelijke politieactie 'Geen CAO geen voorlichting'. Dat betekent dat de politie alleen nog bij spoedeisende berichten zaken reageert of voorlichting geeft. Op de Facebook-pagina van politie Venray-Gennep zullen de komende tijd geen nieuwe berichten verschijnen.

De politie in Nederland voert actie omdat de regering volgens hen geen rechtvaardige CAO aan agenten biedt. "Door de hoge werkdruk moeten politiemedewerkers steeds meer werk laten liggen", schrijft de Venrayse politie op Facebook. "Het wordt hierdoor steeds lastiger om de veiligheid van de burgers te garanderen. Dat vinden wij onacceptabel. Na maanden van actievoeren is er helaas nog steeds geen CAO-akkoord. Daarom is er door de politiebonden besloten over te gaan op de actie Geen CAO geen voorlichting."

De actie houdt in dat de politie alleen spoedeisende berichten plaatst op de Facebook-pagina en dat er geen voorlichting plaatsvindt over niet-urgente zaken. "Privéberichten kunnen en zullen later beantwoord worden", aldus de politie. "Uiteraard zullen wij gedurende het actievoeren nog steeds staan voor veiligheid, maar wij kunnen niet voorkomen dat u mogelijk toch hinder gaat ondervinden van acties die gevoerd worden."

Voor dringende zaken kan gewoon gebeld worden naar 112.