BVV’27 terug in prestatief voetbal

BVV’27 gaat weer prestatief voetballen. De KNVB heeft de Blitterswijckse club ingedeeld in de vijfde klasse D waarin nog een plekje vrij was. BVV’27 speelt komend seizoen veel derby’s zoals tegen Holthees-Smakt, Leunen, Lottum, Resia, Sporting ST en SVOC’01.

Afgelopen seizoen werd de voetbalcompetitie half oktober 2020 stilgelegd vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. De meeste clubs hadden toen nog maar drie of vier duels gespeeld. Een hervatting van de competitie bleek later niet meer mogelijk. Ook het seizoen 2019/20 werd niet uitgespeeld. Toen werden de wedstrijden vanaf 12 maart 2020 stilgelegd vlak na de corona-uitbraak.

De KNVB gaat ervan uit dat het nieuwe seizoen in september 2021 gewoon van start kan gaan. De eerste bekerronde staat gepland op de zondagen 5, 12 en 19 september. De competitie start op zondag 26 september.

De voetbalbond heeft de competitie-indeling van het seizoen 2020/21 grotendeels intact gelaten. De eerste klasse D waarin Venray uitkomt telt dezelfde veertien clubs dan in het afgebroken vorige seizoen. Venray speelt dus opnieuw de derby’s tegen SSS’18 en Wittenhorst.

In de derde klasse D treffen SV United en Ysselsteyn enkele nieuwe tegenstanders. Drie clubs uit Oss en omgeving (Margriet, Nooit Gedacht en FC Schadewijk) zijn vertrokken en zijn ingedeeld in een Brabantse klasse. Daarvoor in de plaats zijn Melderslo en SV De Braak gekomen. SV De Braak is een fusie tussen de Helmondse verenigingen Helmondia en MULO. Melderslo is overgeplaatst vanuit de derde klasse C. De derde klasse D telt nu nog dertien teams.

Dat geldt ook voor de vierde klasse G van Merselo en Oostrum. De enige verandering is dat SVEB is overgegaan naar de vierde klasse E. In deze klasse was een plekje vrijgekomen omdat America voortaan uitkomt in de recreatieve afdeling.

De vijfde klasse D bestond uit dertien verenigingen. Door de komst van BVV’27 telt deze klasse weer veertien clubs. De Blitterswijckers besloten in 2020 een stapje terug te doen naar het recreatieve voetbal. Binnen twee jaar wilde BVV’27 weer prestatief gaan voetballen maar die periode is een jaar korter geworden.